L’institut

L’institut Ferran Casablancas és un centre públic d’ensenyament secundari ubicat a la zona nord de la ciutat de Sabadell, al barri de la Concòrdia. La zona urbana correspon a un teixit intermedi entre la zona centre i la perifèria de la ciutat, que ha redibuixat els seus límits, en els últims anys, amb importants transformacions urbanístiques de creixement demogràfic.

L’institut va nèixer l’any 1952 com a institut laboral. Posteriorment va ser un centre que impartia el batxillerat de sis anys i PREU i, posteriorment, amb BUP i COU.

Es tracta d’un centre amb mig segle d’història que va arribar a ser un dels més grans de Catalunya. Actualment atén al voltant de 1000 alumnes per curs.

L’institut ocupa una extensió de 18.000 m2 de superfície ubicada en un recinte envoltat de jardins d’una gran qualitat espacial i d’un entorn privilegiat. Els edificis ocupen una superfície d’uns 11.000 m2 i es troba envoltat d’espais verds i de pistes esportives. Es tracta d’un entorn ideal per tal de conservar les condicions de tranquil·litat i recolliment necessaris en un espai acadèmic.