FAQS INSTITUT FERRAN CASABLANCAS

FAQS INSTITUT FERRAN CASABLANCAS

Amb la intenció de donar resposta a algunes preguntes que ens plantegen alumnes i famílies, hem obert aquesta secció de PREGUNTES FREQÜENTS al web del centre que permet recollir i donar resposta a aquelles inquietuds, que de manera general, s’estan repetint.

Per centralitzar les preguntes podeu enviar les vostres qüestions a: director@iescasablancas.cat

No es donarà una resposta personal a cada enviament. Aquesta s’incorporarà al document de PREGUNTES FREQÜENTS.  Us demano, si us plau, que consulteu la secció de FAQS abans de plantejar una pregunta.

Gràcies per la vostra col·laboració.


29/03/2020
Podem accedir als llibre digitals de Ciències Socials: Geografia i Història?
Sí, l’editorial Vicens Vives en suport tot l’alumnat dona accés a tots els seus llibres a través d’aquest enllaç.

29/03/2020
No m’ha arribat cap informació sobre deures
Hem revisat les agendes de tots els grups classe de l’aplicació VPC Màtic i, TOTS, tenen activitats programades de la majoria de les matèries. El primer dia de confinament es va enviar un correu a totes les famílies del centre on s’explicava el procediment per accedir a totes les activitats telemàtiques. Cada professor envia via classroom, moodle o correu electrònic (al de l’alumne @iescasablancas.cat que té l’obligació, des de principi de curs, de tenir activat) les tasques a realitzar. De la mateixa manera, al mes d’octubre, es va lliurar a la família (via un document en paper entregat pel tutor/a a l’alumne i comunicat via VPC Màtic a la família) el codi d’accés a l’agenda de VPC Màtic, que la família i l’alumne tenen l’obligació de tenir activada, precisament per comprovar les activitats que han posat els professors. Comproveu, si us plau, aquestes gestions. En cas de dubte, l’alumne pot posar-se en contacte via mail amb el professor de la matèria.

29/03/2020
Reserva de places. Continuïtat pel curs vinent dels alumnes que ara mateix són estudiants de l’Institut Ferran Casablancas.
Tots els alumnes que ara mateix són estudiants del centre tenen assegurada la plaça pel curs vinent, independentment de les tramitacions i gestions que s’han de realitzar i que en aquests moments estan aturades. Només els alumnes de 4t que vulguin fer estudis de Batxillerat Artístic, hauran de fer una preinscripció en les mateixes condicions que la resta d’alumnes externs. Tornem a recordar que, una vegada iniciada l’activitat normal, hi haurà els períodes corresponents i s’avisarà, convenientment, a les famílies sobre aquestes qüestions.

29/03/2020
En la situació actual, es pot fer feina telemàtica per apujar o millorar nota en una matèria?
És clar que sí, sempre que l’alumne i el professor arribin a un acord que la feina es tindrà en consideració per millorar o recuperar una part de la matèria. Sempre s’ha de valorar la situació per la part més positiva amb la finalitat de donar un cop de mà. El que no es pot fer és penalitzar, ja que no sabem la situació personal de cada alumne.

29/03/2020
Quan ens tornaran els diners del viatge suspesos?
En aquests moments no podem gestionar telemàticament totes les activitats que ens agradaria, donada la situació. La gestió administrativa i econòmica, en tenir el centre tancat, no es pot gestionar. Estem intentant trobar una solució, però és complicat. No podem donar una data concreta. Quan tornem al centre… aquesta serà una de les nostres prioritats.

20/03/2020
Què hem d’entendre per AVALUAR la feina telemàtica en aquest període de confinament?
“Les instruccions per aquests dies fan referència a no qualificar. Avaluar és un terme més ampli, que implica recollir dades, analitzar-les i prendre decisions -el que anomenaríem avaluació formativa i formadora-. L’avaluació qualificadora, aquella que acaba amb una qualificació del tipus que sigui, és la que les instruccions indiquen que no s’ha de fer pel que fa a les activitats que proposeu aquests dies.” El Secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez Quiroga.

20/03/2020
Quan es tornarà a obrir l’institut?
Amb data 19/03/2020, el Conseller Bargalló ha fet les següents declaracions a TV3. “No tornarem a obrir les escoles fins que no s’acabi el confinament Això és evident. I, quan s’acabi el confinament, ens plantejarem quan les tornem a obrir. Hem d’estar pendents del que diu el Procicat, però és evident que el confinament augmentarà i que, per tant, haurem d’allargar el tancament de les escoles.” Estarem pendents de noves comunicacions per part de les autoritats competents.

20/03/2020
Quan s’incorporaran, de nou, els alumnes al centre?
No tenim cap informació nova en aquest sentit. Ens remetem al comunicat oficial de tancament que va publicar el Departament d’Educació (del 13 al 27 de març, ambdós inclosos). Us recomanem que estigueu atents a les informacions i comunicats de les autoritats competents en aquesta matèria.

20/03/2020
Preinscripció 1r ESO curs 2020-21
En aquests moments, tots els procediments administratius estan aturats. No us heu d’amoïnar pel procés de preinscripció, el Departament d’Educació ajornarà les dates i es podrà gestionar amb total normalitat quan aquesta situació de confinament finalitzi. Avisarem les escoles i les famílies (web del centre) dels nous terminis, una vegada siguin comunicats pel Departament.

20/03/2020
Sant Jordi 2020 i altres activitats culturals
En aquest moment tot està aturat. Podeu preparar materials per les activitats culturals que teníem programades, però les heu de reservar i guardar fins que acabi aquesta situació de confinament. Totes les activitats queden en stand by.

20/03/2020
S’allargarà el curs durant el mes de juliol i agost?
Amb data 19/03/2020, el Conseller Bargalló ha indicat, en declaracions a TV3, que això no passarà. De totes maneres, s’ha d’estar atent a les comunicacions oficials.

18/03/2020
Hi haurà 2a avaluació?
En aquests moments hi ha una gran incertesa. Tot està pendent de quan acabi aquesta crisi. Estem segurs que una vegada torni la vida acadèmica a la normalitat, el Departament d’Educació donarà instruccions al respecte.

18/03/2020
Hi haurà notes de la 2a avaluació?
Tot està en l’aire. Tot és una gran incertesa. No se sap quant temps pot durar aquesta situació. Fins que no es reprenguin les activitats presencials no es podrà gestionar la 2a avaluació. La situació és canviant en cada moment i la certesa d’avui pot modificar-se demà.

18/03/2020
No tinc accés al VPC Màtic?
A principi de curs es va lliurar un full nominal (a cada alumne) per lliurar a casa amb el codi d’accés al VPC Màtic. El mateix codi serveix per l’alumne com per la família. Permet entrar a l’agenda escolar, informes de faltes, etc. La situació que vivim posa en evidència que no s’ha fet una bona gestió del tema. Si algú ha perdut el document li ha de demanar al seu tutor/a.

18/03/2020
No puc lliurar les feines telemàtiques en les dates demanades
Quan un professor posa una data de lliurament a les feines telemàtiques és per ajudar a tots aquells de vosaltres a gestionar el temps i marcar un cert ritme (rutines) en aquest moment de confinament. La gran majoria dels alumnes estan a casa sense res a fer. Tampoc passa res per no lliurar-les dintre dels terminis, però si teniu els mitjans, ajuda a generar unes rutines que fan que el temps passi més ràpidament.

18/03/2020
Les tasques en línia són obligatòries?
La feina més important en aquest moment és tenir cura de la salut. El professorat està enviat feines telemàtiques per ajudar als alumnes i les famílies a gestionar el temps. Si els alumnes les fan, el professorat podrà fer una correcció i un retorn (s’avaluen= es valoren= es corregeixen) però no es tindran en compte en cap procés d’avaluació (no condicionen la nota trimestral ni final de cap assignatura). També s’ha de dir que és molt recomanable la seva realització (permeten seguir el ritme de les matèries) sobretot en cursos finalistes com a 4t d’ESO i especialment en 2n de Batxillerat.

18/03/2020
Es pot avançar matèria telemàticament?
Depèn. Inicialment no. El professorat plantejarà feines que siguin assequibles sense ajuda externa perquè ja s’han treballat a classe.
En alguns casos es pot avançar feina (per exemple a batxillerat), ja que l’alumnat és més autònom i disposa de recursos. Una vegada es reprenguin les classes presencials el professorat repassarà els materials, si s’ha avançat en l’assignatura. A 2n de batxillerat, guanyar una mica de temps, pot ser molt important.