Sabates vermelles

Aquest projecte és l’adaptació de l’obra d’Elina Chauvet, l’artista mexicana que va crear la idea i instal·lació de les Sabates vermelles a Ciudad Juárez (Mèxic), i que posteriorment va estar replicat a ciutats d’Itàlia, de l’Argentina, de l’Equador, de Xile, d’Espanya i de Regne Unit. L’objectiu d’aquesta exposició és trencar barreres geogràfiques per obrir el debat i la reflexió a partir de les violències exercides sobre les dones.

L’exposició que hem preparat al centre consta de dos espais:

  1. Al davant hi ha les “Sabates vermelles”, exposició que han preparat els grups de ViP de 3r i 4t; són sabates pintades de vermell que pengen del sostre, acompanyades (darrere) d’un cartell que explica el projecte i un codi QR que ens porta a la informació de la relació dels casos d’aquest 2019.

Per què sabates? És la primera peça que se sol trobar de les víctimes.

Per què de color vermell? Representa la sang i la violència, però també el cor de l’esperança.

  1. Al darrere de les sabates, un mural fet amb lemes contra la violència cap a les dones preparats per les tutories de 3r. Són cartolines de color lila amb diferents missatges que transmeten força i valentia i que serveixen per donar suport a la part davantera.

La part del davant (sabates vermelles) representa les agressions masclistes i la del darrere (lemes feministes), la resposta col·lectiva. 

Enguany han estat assassinades 52 dones per violència masclista a tot l’Estat espanyol (l’última registrada amb data 25 de novembre), i només comptabilitzant els feminicidis íntims (queden a banda els no oficials). Aquesta exposició, doncs, és una representació significativa de les assassinades durant aquest any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>