Sabates vermelles

Aquest projecte és l’adaptació de l’obra d’Elina Chauvet, l’artista mexicana que va crear la idea i instal·lació de les Sabates vermelles a Ciudad Juárez (Mèxic), i que posteriorment va estar replicat a ciutats d’Itàlia, de l’Argentina, de l’Equador, de Xile, d’Espanya i de Regne Unit.… Llegeix més»

Ruta “Visions i Cants”.

Dijous 21 de novembre, els alumnes de Literatura Catalana de 1r de batxillerat van tenir l’ocasió de visitar la Casa Arxiu Maragall i la Casa Vicens, a Barcelona. Es tracta d’una ruta Modernista que ens ha portat allà on va viure i morir el poeta Joan Maragall (1860 – 1911) i a la primera casa que Antoni Gaudí va construir, l’any 1883, recentment restaurada. Després d’estar treballant Visions & Cants a classe ha estat tota una experiència que Pere Maragall, el net del poeta i intel·lectual, ens ensenyés on va viure i treballar Joan Maragall. La visita va tenir les seves lectures, com la que la Queralt va fer asseguda en una de les butaques de la casa, rodejada de retrats, records i quadres de Rusiñol i Sunyer. I un inesperat concert de Mozart a càrrec d’en Ferran.La Casa Vicens ens va meravellar per l’audàcia amb que Gaudí porta la naturalesa a l’arquitectura. I per completar la visita, ja a pas lleuger, vam poder passar per davant de les joies del Modernisme del Passeig de Gràcia: Casa Fuster, Casa Ramon Casas, la Pedrera, Casa Batlló, Casa Amatller i Casa Lleó Morera.Un matí ben aprofitat per entendre una mica millor les “veus de la terra” que van moure tots aquests artistes en la poesia o en l’arquitectura.

Taller de sabó

Els alumnes de 3rC han fet el taller de com fer sabó reciclant oli domèstic. Per fer-ho hem fet servir sosa càustica, oli domèstic, aigua i alguna aroma. Si us voleu animar a fer-ne a casa aquí us deixem les instruccions per fer un sabó… Llegeix més»

Pujada al Ros

El passat 30 d’octubre, com ja és tradició, l’alumnat de 3rC i 4t A ens vam retrobar per pujar un cim. Per nosaltres començar bé el curs significa superar reptes, esforçar-te, posar-te a prova, conèixer els teus límits, compartir amb els altres, investigar el teu… Llegeix més»

El grup de 2n de Batxillerat escènic practica el Maquillatge dels anys ’20

El grup de segon de batxillerat ha practicat durant el dia d’avui maquillar-se a ells/es mateixos/es amb l’estètica dels anys ’20, on el maquillatge per les dones va patir un gir i va passar a ser molt més exagerat, amb els ulls negres i els llavis vermells, fet que fins llavors havia estat diferent amb colors crema suaus. Podem veure un exemple d’aquest tipus de maquillatge dels anys ’20 a la pel•lícula “Cabaret”.

Sortida a la sèquia de Manresa. Modalitat social 2n de Batx.

Aquest divendres passat, els alumnes de 2n de batxillerat social hem seguit el recorregut de la sèquia entre Balsareny i Sallent. S’han observat els paisatges humans resultat de les activitats fetes al voltant de la sèquia i el riu: colònies tèxtils, regadius, nous polígons industrials, xarxes de comunicació, mines de potassa, el barri miner de la Botjosa etc. També hem observat l’impacte en el medi del runam salí.

Nit de curtmetratges terrorífics a Ullastrell

Ras i Curt és el Festival de Curtmetratges d’Ullastrell que aquest 2019 arriba a la seva
2ª edició. El Festival s’estructura en 3 apartats, i es pot participar en tots o en cada un d’ells de forma independent.
1. La Mostra de Curts de Terror
2. Els Tallers
3. Concurs de curtmetratges

La nit del dissabte 26 d’octubre es convertirà en la Nit de Curtmetratges Terrorífics. Començarà a les 20h amb el taller de maquillatge de Halloween, per a totes aquelles persones que vulguin transformar-se en personatges d’insomni. A les 22h es donarà inici a la Mostra de Curts del Gènere de Terror i Fantasia.
Més informació a rasicurt.cat