Investigació, recerca i reumatologia

20161123_124313
Tot i que oficialment la Setmana de la Ciència va acabar el passat diumenge 20 de novembre, nosaltres l’hem allargat uns dies a fi d’incloure dues xerrades de ponents que, per diverses raons, no podien assistir durant la setmana passada.
Una d’aquestes ponents ha estat la Dra. Teresa Clavaguera, exalumna del nostre Centre, que acabava d’arribar d’un meeting d’especialistes en Reumatologia de tot el món que s’ha celebrat als Estat Units , i que s’ha adreçat a l’alumnat de 3r ESO per explicar les normes que regeixen el mètode científic, així com les característiques que defineixen les persones dedicades a la recerca i la investigació.
Ha exposat un exemple pràctic, ben concret, per il·lustrar les seves explicacions . “Qui dorm millor, les criatures que a la tarda juguen al parc o aquelles que, durant la mateixa estona, estan pendents de la pantalla d’un aparell tecnològic?”. Poc a poc ha anat desgranant les diferents etapes d’observació, hipòtesi, fixació de variables, anàlisi dels resultats i conclusions, posant de relleu que el rigor és la base innegociable per a qualsevol treball científic.
20161123_124247

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>