Visita al Centre de Tractament de Residus

Durant diferents dies els alumnes de 3r i 4t d’ESO han anat visitant el Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental que es troba prop de Vacarisses.

Allà ens van dividir el matí en tres moments diferenciats: 

  • Un joc interactiu ambientat en tres espais diferents (supermercat, casa i contenidors d’escombraries).
  • Selecció de les escombraries com si fóssim científics, així que vam haver de seleccionar-la i pesar-la en unes bàscules. També vam haver de trobar el %.
  • I, finalment, una petita visita a la planta de reciclatge , on vam poder veure la quantitat d’escombraries que generem solament de RESTA.

Al CTR arriben tonelades d’escombraries cada setmana, però solament dels contenidors de RESTA. Allà intenten separar tot el que poden per després enviar-ho a les plantes de reciclatge corresponent, però malgrat intenten separar-ho tot, això resulta impossible i llavors el que es fa amb tot el que no es pot reciclar, és comprimir-ho en grans paquets quadrats i els soterren a una zona que tenen habilitada per això.

Quin és el problema? Que aquest dipòsit que ells tenen ja està ple i han de portar les escombraries que no es poden reciclar a un altre lloc a soterrar-les.

La veritat és que amb aquesta visita te n’adones de la importància de reciclar bé, de no consumir alegrement i, anar adquirint objectes que possiblement acabin al contenidor. 

Si entre tots posem el nostre granet de sorra a casa, a l’institut, al carrer… i mostrem respecte pel nostre entorn i el cuidem, podem aconseguir fer un bon ús de les tres R (RECICLAR, REUTILITZAR I REDUIR).

 

LA SUMA DE L’ESFORÇ DE TOTS, TÉ UN POTENCIAL IMPRESSIONANT.

T’HI APUNTES?

Noèlia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>