Comunicat de centre 2 – setmana del 29/03 al 03/04

Benvolguda Comunitat Educativa,
Després d’aquestes dues setmanes que el centre ha estat tancat, seguint les instruccions del Departament d’Educació, i davant l’estat d’alarma i incerteses, només ens podem adreçar a vosaltres amb informacions que ens arriben a partir de les declaracions que el Conseller Josep Bargalló fa als mitjans de comunicació o dels butlletins interns que el Departament ens fa arribar.
Des del centre, el claustre i el personal PAS, estem es contacte permanent amb la Direcció dels Serveis Territorials d’Educació per actuar segons les circumstàncies que es vagin produint en cada moment i seguint sempre les directrius que ens van fent arribar.
Aprofitem el correu per explicar-vos quin ha estat el pla de treball d’aquests dies de confinament. Durant aquestes setmanes, i malgrat les dificultat que ens ha suposat treballar d’aquesta manera, hem estat creant el document de tasques per als primers quinze dies i el document d’aquesta setmana, el qual us adjuntem i trobareu a la web del centre. També hem realitzat les avaluacions i els informes del 2n trimestre fent reunions de Cicles, d’Equips Docents i d’Equip Directiu. A finals d’aquesta setmana us farem arribar els informes.
Aquests propers dies, els dedicarem a fer reunions de coordinació, tancament de tasques més administratives, Programacions, Plans Individualitzats, Memòria (de manera parcial), a més de les trobades que podran fer els alumnes d’alguns cursos amb els seus docents per preguntar dubtes o simplement per tenir-ne contacte i veure com es troben. Aquestes trobades es faran segons un horari establert (això queda explicat en els documents adjunts).
També hem creat una web amb recursos per les famílies anomenat “Espai de trobada” que anirem ampliant, al que s’hi pot accedir des de la web del centre iefrancesccambo.cat  a Menú/Família i escola/Espai de trobada, que creiem que serà del vostre interés: https://sites.google.com/xtec.cat/espai-de-trobada/p%C3%A0gina-principal
Cal dir, que les activitats proposades estan pensades per mantenir la curiositat per aprendre i per mantenir els hàbits d’estudi i/o de treball i, fins que no ens arribi una altra instrucció, no seran avaluables, però formen part del procés d’aprenentatge dels nens/es i els calen per continuar avançant en aquest procés, encara que ara mateix, la prioritat és ajudar-nos entre tots a superar aquesta situació.
Us recordem que heu d’estar atents als canals de comunicació i xarxes socials del centre, on anirem actualitzant la informació.
Gràcies per la vostra col·laboració, predisposició i comprensió en aquests dies tant i tant complicats que ens hi trobem. Ens en sortirem entre tots, n’estem segurs!

Comunicat de centre 1 – setmanes del 15/03 al 27/03

Benvolguda comunitat educativa,
Davant la situació extremadament complicada que ens tocarà viure aquests dies i en previsió que es pugui allargar més enllà de 15 dies, en primer lloc us demanem que tothom segueixi les indicacions de les autoritats sanitàries, tant si ens trobem bé de salut com si tenim algun dels símptomes, i que esteu atents als canals de comunicació oficials per estar informats en tot moment.
En segon lloc, i per no entorpir l’activitat acadèmica i ajudar a les famílies en el seu dia a dia, el centre ha estat treballant amb uns documents per cicles (Infantil/Primària) i per cursos (Secundària) d’activitats no avaluables (seguint les indicacions del Conseller) i/o rutines diàries per fer a casa. Esperem que sigui un document útil tant per a les famílies com pels vostres fills i filles.

Esperant que aquesta situació tan i tan complicada acabi el més aviat possible.

INFANTIL CICLE INICIAL CICLE MITJÀ CICLE SUPERIOR ESO

Comunicat tancament de centre a partir de demà 13 de març

Benvolguda Comunitat Educativa,

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a  mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir de demà, divendres, 13 de març, tots els centres educatius del país i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars (el tancament del centre afecta a tot l’alumnat, el personal docent i  PAS). 

Aquesta mesura, en principi, té prevista una durada inicial de 14 dies però prestarem atenció a les instruccions del Departament de Salut i a l’evolució de la situació.  

Aquesta tarda rebrem més instruccions que us trametrem oportunament. 

Us agraïm la vostra comprensió i col·laboració en aquesta situació excepcional. 

Portes obertes P3 (17/03)

Benvolgudes famílies,
Us proposem una sèrie de preguntes:
 • Quines són les fites de l’Educació Infantil?
 • Què necessiten els infants per aprendre i desenvolupar-se?
 • Com podem treballar perquè s’assoleixin les expectatives d’aprenentatge i la resposta als interessos i necessitats de tots els infants?
Com a centre intentem donar resposta emprant models organitzatius propis i reflexionant de manera compartida. És necessari reflexionar i repensar, quins aprenentatges són realment valuosos per als infants, com aprenen, juguen, investiguen, atorguen significat a allò que fan, com ho relacionen, descobreixen, comparteixen i es desenvolupen. Aquesta reflexió ens permet atorgar a aquest cicle la singularitat i l’entitat que li és pròpia.
L’educació dels infants més petits complementa el paper central de la família i estableix les bases essencials per a l’adquisició del llenguatge, l’èxit de l’aprenentatge al llarg de la vida, la integració social i el desenvolupament personal. És per això que amb el suport a les famílies en el seu paper d’educadors principals dels seus fills durant els primers anys i el treball dels professionals del centre amb estreta sintonia amb pares, famílies i grups socials, pretenem aconseguir una millor sensibilització sobre les possibilitats que ofereix l’Educació Infantil.
És per tot això, que us proposem una jornada de portes obertes i poder veure i gaudir del treball que es fa en aquesta etapa al nostre Institut-Escola.
Us encoratgem a viure-ho en primera persona, juntament amb els vostres nens/es el proper 17 de març, de 3 a 4 de la tarda.

Previsió de les dates del procés de preinscripció que estableix el Departament d’Educació per al curs escolar 2020-2021

Previsió de les dates del procés de preinscripció que estableix el Departament d’Educació per al curs escolar 2020-2021.

Presentació de sol·licituds de preinscripció

 • Educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria
  del 23 de març a l’1 d’abril de 2020 
 • Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional, i d’arts plàstiques i disseny
  primera quinzena de maig de 2020

Matrícula

 • Educació infantil de segon cicle, educació primària i 1r curs d’educació secundària obligatòria
  del 16 al 22 de juny de 2020 
 • 2n curs d’educació secundària obligatòria
  del 29 de juny al 3 de juliol de 2020
Horaris d’atenció administrativa: dilluns i dimarts de 9 a 2 i dimecres, dijous, divendres de 9 a 1 i de 3 a 2/4 de 5

Vaga estudiants 6 de març de 2020

Benvolgudes famílies d’alumnes,
Us informem que els representants d’alumnes dels grups de 3r i 4t d’ESO, ens han fet arribar un escrit per demanar-nos autorització per poder secundar la vaga d’estudiants del proper divendres 6 de març, convocada per Sindicat d’Estudiants. Segons el nostre NOFC, aquesta… Llegeix més»

Carnestoltes 2020

CARNESTOLTES 2020
Ja és aquí el carnestoltes,
a l’IE Francesc Cambó ha arrribat,
no sabem com s’ho farà,
però tothom es disfressarà!!

 

Dia de la PAU “esmorzars del món”

Benvolgudes i benvolguts,
L’esmorzar és el millor àpat. Ens cal energia per començar amb bon peu les activitats del dia… i què millor que poder tastar diferents esmorzars del món!
Xina, Índia, Austràlia, França, Itàlia, Estats Units i Mèxic seran els protagonistes de l’activitat emmarcada dins el… Llegeix més»