Allò personal és polític?

Aquest és el títol del projecte que aquest curs 2018-2019 estan treballant de forma conjunta l’alumnat de l’INS Sant Andreu i de l’Oriol Martorell: del primer tot l’alumnat de 4t d’ESO que cursa la matèria de Filosofia i de 2n de Batxillerat que fa l’optativa de Sociologia; i del segon, tot l’alumnat de 4t d’ESO en el marc del Treball de Síntesi. Dos centres, dos nivells que han permès enriquir la seva mirada sobre com interpretar el món en què vivim.

El projecte ha fet que investiguin sobre quines són les problemàtiques personals (que tenen també expressió política) que pateixen els habitants de 12 barris de la seva ciutat: Barcelona. Amb aquesta finalitat, han sortit a fer un registre fotogràfic dels grafits (en nombre de més de 300!), n’han extret un recull estadístic, i han fet l’anàlisi sociològica de les dades més significatives (denúncies i reivindicacions més recurrents…); i finalment han consignat en el MAPA de la ciutat els punts de la seva geolocalització.

Tot això, està recollit en la cartografia i la pàgina web que us presentem: Allò personal és polític? (elaborades també pel propi alumnat): La veu dels barris, on us presentem de manera ordenada totes les dades que han elaborat. Entreu-hi, i cliqueu cada barri, cada fotografia… la feina que han fet és molt interessant per saber què volem com a habitants d’aquesta ciutat!

https://sites.google.com/isantandreu.net/allo-personal-es-politic

https://sites.google.com/isantandreu.net/allo-personal-es-politic/mapa?authuser=0