Us heu fixat que quan obrim una bombona de butà sonen com xiulets?

Segons el model cineticocorpuscular tota la matèria està formada per partícules en moviment. Si les partícules tenen més temperatura, el seu moviment augmenta, llavors això fa que la força d’atracció disminueixi i que la cohesió també disminueixi. Això seria l’exemple d’un gas.

En aquest cas es tracta d’una bombona de butà. La bombona de butà pesa molt i sona com si hi hagués un líquid perquè dins d’ella hi ha moltes partícules comprimides que és per això que sona com un líquid, però quan l’obrim es converteix en gas. La seva força d’atracció no existeix i el seu moviment és poc perquè estan tan comprimides que una part sembla líquid, però  tornant a la pregunta “per què quan obrim una bombona de butà sona molt?” és degut al fet que les partícules estan comprimides i en obrir la bombona surten moltes partícules de cop, la seva força d’atracció segueix sense existir i sona molt perquè surten moltes partícules de cop.

 

I. Corcobado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>