Avui hem fet massa no Newtoniana. És un experiment molt senzill de fer que només requereix de dos ingredients: Maizena (farina de blat de moro) i aigua. Tots coneixem lÃquids, com la llet o l’aigua, que es poden transformar en sòlids posant-los al congelador. O al revés, sòlids que es poden transformar en lÃquids aplicant-los calor, com la neu. Però heu vist mai un lÃquid que es converteixi en un sòlid només aplicant-li pressió? Doncs aquà el teniu…l’anomenada massa no newtoniana.
Hem començat l’experiment barrejant un paquet de Maizena amb dos gots d’aigua aproximadament. Ha costat una mica (per la resistència que té) però quan ha estat ben barrejat hem fet và ries proves: quan tocà vem suaument la massa, aquesta ens deixava enfonsar els dits però quan ho fèiem amb força o fent un cop semblava més dura que una pedra. Fins i tot podÃem fer boles com si fos plastilina però quan parà vem de fer força la massa ens regalimava com si fos iogurt.