La setmana passada les classes de P3 es van omplir de fruites de tardor i per suposat doncs de les seves olors, textures, formes i colors!
En rotllana les varem anar observant una per una, fixant-nos en com eren per fora i intentant posar paraules per explicar-ho. També vam fer hipòtesis de com eren per dins. D’algunes ho tenim molt clar perquè estem acostumats a menjar-les de postres, per esmorzar… D’altres en canvi era tota una sorpresa, però cada infant tenia les seves idees. Finalment vam decidir obrir-les per la meitat i observar com eren realment, després vam pensar què ens agradaria fer amb elles i tot allò que necessitaríem.
En aquesta activitat, sensorial i manipulativa, van sorgir tota mena d’accions experimentant lliurament:
- Vam fer transvasaments, vam tocar i olorar.
- Amb les lupes vam observar de ben a prop els detalls de l’interior de cada fruita.
- Alguns van descobrir que amb les xeringues podien fer extraccions d’aquelles fruites carnoses… Semblaven ben bé cuiners d’alta gastronomia!
- Amb els morters varem intentar obrir els fruits secs. Altres infants van preferir aixafar fruites per extreure el suc.
- Els exprimidors però, van ser l’estri estrella per a fer-ho!
Les restes de les fruites les vam aprofitar per fer una activitat plàstica: les vam sucar en pintura i les vam estampar en un full blanc per veure l’empremta que hi deixaven.
Ens ho vam passar d’allò més bé!!!
Gracias por estas fotos tan bonitas y el trabajo que hacéis!