Ja heu vist les FOTOS de la FESTA de la CASTANYADA

i de les SORTIDES per l’entorn que vam fer?

Aneu al menú principal, a l’apartat de festes.

Descobrim on viuen els gegants!

Quan vam començar a treballar el projecte dels gegants, ens van sorgir moltes preguntes. Una d’aquestes és on viuen. Hi havia alumnes que deien que es guardaven a l’entrada del Cirvianum, però… tots? Doncs no! Hem descobert que allà només hi ha els centenaris. Els altres, els nous, els trobem a la nau dels geganters, ubicada a darrera la policia de Torelló.

La Laia i la Virgínia ens han rebut amb els capgrossos, els gegants, el remolc de transportar-los, els instruments, els complements dels vestits, les músiques que sonen en les cercaviles… Ens han explicat moltíssimes coses que encara no sabíem.

Voleu veure les fotos? A veure si endevineu qui és cada Patufet!

Colònies cicle mitjà

Els dies 23, 24 i 25 d’octubre els alumnes de cicle mitjà vam anar de colònies a Planoles. Hi vam anar amb tren. Vam treballar moltes coses relacionades amb el romànic. També vam fer molts jocs i excursions pels pobles d’allà. Va ser molt emocionant.

Diables 4t

ELS DIABLES

El dijous 3 d’octubre del 2019 van venir els diables de Torelló a l’escola a contestar-nos preguntes que havíem  preparat. Van portar moltes coses per ensenyar-nos. Ens van explicar moltes coses sobre els correfocs i els diables.  Vam posar-nos disfresses de diables que ens van deixar. També va venir un de la batucada i va portar tambors, que ens va deixar  tocar. Al final van fer un correfoc per a tots els nens i nenes de l’escola. Va ser molt guai !!!!

SOM MOBILITAT

El dimarts dia 5 de novembre a l’aula de 5è, ens van visitar la Cristina, per explicant-se què és una cooperativa, com es treballa, quines comissions de treball la formen i un munt d’informacions més relacionades amb el nostre projecte d’Emprenedoria. En Pere forma part d’una cooperativa que es diu: SOM MOBILITAT, i ell ens ha explicat des de la seva experiència com a soci d’aquesta cooperativa, com es treballa, que vol dir ser soci/a, què és el capital, què són els estatuts, en general quin és el funcionament d’una cooperativa. Després d’haver demanat els nostres dubtes i saber una mica més sobre les cooperatives, ja tenim moltes ganes de començar la nostra cooperativa.

SOM A LA TARDOR!

Ja ha arribat la tardor i és per això que les nenes i nens de 1r i 2n han decorat l’entrada de l’escola amb uns paraigües de tots colors. També hi han posat un cistell amb castanyes i una carbassa. Mireu que bonic!!

 

Sortida al Molí Paperer de Capellades

Una de les preguntes del projecte de 1r sobre els Gegants era “com es fan els gegants?” i “de què estan fets els gegants?”. Buscant respostes a la nostra investigació va sortir la idea de saber d’on venia el paper cartró, imprescindible en l’elaboració d’aquests personatges. 

La visita al Molí Paperer va resultar molt interessant! Ens van explicar la història del paper, el procés de la seva elaboració, els usos… i finalment, vam poder fer paper cada un de nosaltres!

Àlbum de fotos de la Sortida

 

Preparant la Festa de la Castanyada!

Cada festa que celebrem a l’escola està organitzada per un cicle diferent.

Demà celebrem la Castanyada i els nens i nenes de primer i segon són els que han preparat les activitats que es faran.

Al matí cada cicle anirà d’excursió pels entorns de Torelló, menys Infantil, que rebran la visita de la Maria Castanyera. A la tarda tots els alumnes de l’escola poden anar disfressats de castanyers i castanyeres per fer el recital de poesia de tardor a l’escenari del pavelló, desfilada de castanyers i balls tradicionals al pati. Tot seguit menjarem les castanyes que les famílies voluntàries hauran torrat al migdia.

Per tal d’informar els altres cicles, els alumnes de primer i segon han estat preparant cartells informatius i díptics que han anat a repartir i explicar per les classes.

Aquí algunes fotografies…

Àlbum de la publicitat

 

 

JOCS AL PATI PER FI DE CURS

El divendres 21 de juny, 1r dia d’estiu i l’ últim del curs, els nois i noies de 6è van preparar jocs al pati per tot l’alumnat de l’escola. Van ser uns jocs dinàmics i ben divertits!! Moltes gràcies! Us desitgem molta sort en aquest nou camí que començareu!! I  un bon estiu per a tothom!!

 

 

SETMANA DE LA NATURA : 1 al 9 de juny

La Setmana de la Natura aquest any 2019 es celebrarà des del diumenge 1 fins el diumenge 9 de juny i promou l’organització d’activitats arreu de Catalunya per viure la terra i conscienciar la societat de la necessitat de conservar la natura i el territori.

 

SETMANA INTERNACIONAL DE L’EDUCACIÓ ARTÍSTICA: DEL 21 AL 27 DE MAIG

L’any 2012, la UNESCO va proclamar la quarta setmana de maig com la Setmana Internacional de l’Educació Artística, per remarcar la importància d’aquest tipus d’educació per a les futures generacions. A més es pretén remarcar la importància de la cultura i de la diversitat cultural i com l’educació artística té el potencial de ser un benefici per conservar i fer avançar la cultura en l’àmbit local i internacional.

20 DE MAIG: DIA MUNDIAL DE LES ABELLES

El Dia internacional de les Abelles té per objectiu conscienciar sobre la importància de preservar les abelles i altres pol·linitzadors  pel manteniment de tota la humanitat. Les abelles juguen un rol importantíssim en el manteniment de la humanitat sobretot en termes de seguretat alimentària, agricultura sostenible, biodiversitat, canvi climàtic, etc. L’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) estima que el 71% de totes les espècies cultivades per al consum humà depenen dels pol·linitzadors.

 

SETMANA INTERNACIONAL DEL COMPOST 2019 : DEL 5 A L’11 DE MAIG

Del 5 a l’11 de maig es celebra la Setmana del compost. La Setmana Internacional del Compost (ICAW – International Compost Awareness Week) és una iniciativa que se celebra en diferents països cada any durant la primera setmana de maig per informar i promoure l’ús del compost, explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis. El lema d’aquest any és  “Cool the Climate – Compost”, amb el qual es vol posar de manifest que l’aportació del compost als sòls agrícoles contribueix en la moderació del canvi climàtic. Per tant, en que hi ha una connexió entre la salut del sòl i el clima.

Si cliqueu a la imatge podeu entrar en una guia i aprendre moltes més coses del compost i del compostatge!!

Setmana Cultural

Del 23 al 26 d’abril, a l’escola vam organitzar, com cada curs, la Setmana Cultural.  Aquest any totes les activitats van estar relacionades amb l’art, que és l’eix transversal del curs. Algunes de les activitats que vam realitzar van ser:

  • Visita a l’escola d’Arts Plàstiques (P4 a 2n).
  • Taller de gegantons per als mestres
  • Construcció de gegantons a les aules
  • Construcció del cap gros d’en Patufet, amb motlle (P3, P4 i P5)
  • Visita al taller Gabins (P3 a 6è)
  • Recital de Poesia al Casal cívic de la gent gran (5è)

Properament es farà l’exposició de totes les figures resultants dels tallers.

 

Fira de Primavera

Com cada any, el dia de St. Jordi l’escola organitza la Fira de Primavera.  Aquesta fira està oberta a tothom i s’hi poden trobar paradetes de llibres, roses, manualitats fetes pels alumnes de cicle mitjà, una parada solidària, la parada de l’AMPA i una parada de beguda i esmorzar. Si cliqueu a

FIRA DE PRIMAVERA

podreu veure les fotos de la diada.