Ja podeu escoltar i aprendre la nadala que han composat l’Arian Gilabert (text) i en David Montero (música) “Bon Nadal al Turó”. En el concerts dels dies 16 i 17 de desembre la interpretaran l’alumnat de 2n i 6è respectivament. Us convidem a aprendre la tornada i a cantar-la tots junts.

Descarregueu el text de la cançó


Decàleg per salvar el nostre planeta

L’alumnat de Cicle Superior, durant la setmana Europea de Prevenció de residus, ha elaborat un decàleg per conscienciar-nos de quines accions podem fer per tal d’ajudar a salvar el nostre planeta, petites accions que dutes a terme dia a dia, ens poden portar a canvis molt significatius:

-Portar l’esmorzar en un embolcall reciclable.

-Apagar els llums quan sortim de classe.

-Comprar a granel,…

Són petits actes que com diu la dita “ un granet de sorra no fa una platja, però molts junts si”.

Treballem la Robòtica a Infantil

El curs passat vam començar a introduir la robòtica a infantil, a partir d’un material ofert pel Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Maresme (CRP). Vam presentar als Bee-Bots, uns robots amb forma d’abella. Com van tenir una gran acollida, l’Escola va decidir fer una inversió i es van comprar Bee-Bots per poder començar a treballar amb ells aquest curs 2019-20.

Per tal de fer un bon ús, les mestres s’han format assistint al Taller de Robòtica a l’Educació Infantil del propi CRP. A partir d’aquí han començat a dissenyar i dur a terme activitats amb els Bee-Bots, partint dels Projectes de la classe. La primera fase es realitza de forma vivencial, amb el propi cos. Fent ús dels cercles o una quadrícula dibuixada al terra i fent que el propi cos sigui el robot, el qual pot rebre les ordres de forma oral o a través d’un codi amb copets a l’esquena, que li fa la mestra o un altre company. A cada curs s’amplia la dificultat. Després de molta conversa, es passa a l’activitat amb els propis robots Bee-Bots que, amb l’ajuda de les targetes per guiar als infants, es van movent pel mapa (endavant, endarrere, dreta, esquerra, GO), o pel recorregut creat amb cinta aïllant a terra, per tal d’aconseguir el seu objectiu. Els de p4 i p5 ja van trobant cada cop més obstacles per aconseguir la seva fita, la qual cosa els motiva encara més.

Aquí podeu veure un seguit de fotos que us mostren les diverses activitats dutes a terme fins ara.

Inici de curs 2019/20

Engeguem  un nou curs 2019-20 amb noves il·lusions i amb moltes ganes!
Donem la benvinguda a tothom, als infants i a les famílies que tornen a l’escola i als nens i nenes que, junt amb les seves famílies, comencen una nova aventura a l’Escola del Turó… Llegeix més»

“European clean up day”

El passat divendres, dia 7 de juny, l’alumnat de cicle superior vàrem anar a netejar els boscos de l’entorn de l’escola. El nostre bosc estava molt brut, vam recollir 27 kg de plàstics, paper i rebuig.
Cliqueu a les fotos per veure més imatges…
Llegeix més»

Pintem pals i fem camí escolar

Aquesta setmana els i les alumnes de cicle superior hem portat a terme el projecte: Pintem pals i fem camí escolar.

S’ha realitzat al Parc del Turó a prop de l’escola.