REPTE 8: BALLA I CANTA “UN SANT JORDI DIFERENT”

Hola famílies,

Aquesta setmana us proposem també un REPTE MUSICAL I D’EXPRESSIÓ CORPORAL. Acaba de sortir aquesta cançó que es diu “Un Sant Jordi Diferent” d’en Salva Racero i, de ben segur, us arrencarà més d’un somriure.

Us adjuntem també un vídeo amb una coreografia molt bonica que l’acompanya. Fixeu-vos bé en la part final de la coreografia on comencen a ballar els nens i animeu-vos a fer-ho també vosaltres!!! Us hi animeu? 

Si és així, podeu compartir els vostres vídeos al correu d’escola: escolasetelsis@xtec.cat o a través del whatsapp del vostre delegat/da o bé el pengeu directament amb els hashtags #UnSantJordiDiferent #totaniràbé #JoEmQuedoACasa. Així també dinamitzarem l’activitat a través de les nostres xarxes socials.   

 

Per saber-ne més del projecte: 

Un Sant Jordi diferent (USJD) és un projecte nascut durant les dues últimes setmanes de confinament al sofà de casa d’un músic mentre tocava la guitarra amb els seus fills. A la pregunta de la nena sobre què fer aquest any per celebrar Sant Jordi, ell va respondre que, confinats, la tradició de passejar i comprar llibres i roses a paradetes no seria possible. I aleshores va tenir la idea de celebrar un Sant Jordi diferent i els va assegurar, confiat: “celebrarem un Sant Jordi diferent.Tot anirà bé”. 

USJD és una cançó produïda i dirigida per Xasqui Ten, gravada conjuntament per músics reconeguts i interpretada per artistes actuals i consagrats del panorama musical del nostre país amb la pretensió clara d’una celebració conjunta, que englobi tothom, sigui quina sigui la situació en què es trobi. El confinament i la fragilitat individual es percep com a col·lectiva i, per tant, USJD inclou la veu i el cant de tothom que es troba confinat entre quatre parets, des dels més desafavorits, a persones que han perdut negocis, o que pateixen la malaltia (en primera persona o en la de familiars), o que no poden acompanyar amb un funeral digne a éssers estimats que han marxat.

Vivim moments durs i, per aquest motiu, USDJ pretén agrair i reconèixer la generositat dels professionals que treballen per vèncer la malaltia o abastir els mínims essencials, i la solidaritat científica, social, cultural i emocional. I, també, a tots els nens i nenes que, dia rere dia, intenten comprendre, aprenen i desitgen que, com en el millor dels contes, tot tingui un final feliç. Per fer-ho, USJD vol regalar-vos energia positiva i transmetre arreu el missatge que ens han ensenyat els infants: “tot anirà bé”. 

USJD és, doncs, un llibre regal en format musical amb el missatge de confinament en temps de confinament. Feu-lo córrer, canteu-lo, regaleu-lo i regaleu-vos-el per celebrar… un Sant Jordi diferent.