ESCOLA MUNTANYOLA

 

 

 

EL PERQUÈ DE LES COSES

AQUESTA SETMANA ENS HA VISITAT L’ARES, UNA RODAMÓN QUE VOLTA PER TOT ARREU AMB UN CARRO PLE D’OBJECTES QUE ES CONVERTEIXEN EN ELS PROTAGONISTES D’HISTÒRIES FANTÀSTIQUES: LA HISTÒRIA DE PERQUÈ ES VA CREAR LA VIA LÀCTIA, LA DE PERQUÈ ALGUNS ANIMALS SÓN DOMÈSTICS, LA DE PERQUÈ LES PERSONES TENIM DIFERENTS COLORS DE PELL,…

HEM APRÈS COSES I HEM GAUDIT D’UN BONIC ESPECTACLE (d’Engruna Teatre) QUE ENS HA OFERT EL BIBLIOBÚS, UN COP MÉS!

(si cliqueu dalt de la foto podreu veure més fotos )

GRÀCIES!

LLEGIM TOTS JUNTS

Hola famílies,
A l’escola ja hem començat l’activitat de padrins. Tots lels infants de l’escola, per parelles,comparteixen una estona de lectura.
Per altra banda, hem iniciat les trobades d’ajudants de Biblioteca,  són onze infants  que volen ajudar a endreçar, organitzar i dinamitzar la Biblioteca de l’escola. BENVINGUTS… Llegeix més»

SERVEI ACOLLIDA MATINAL 2018-2019

Benvolgudes Famílies,

Des d’inici de curs 2018-2019 té lloc el Servei d’acollida matinal de 7:30 a 9:00h pels alumnes de l’escola.

Aquest servei es realitza amb un contracte de voluntariat establert entre l’AMPA i la persona que al realitza. Actualment la persona encarregada de fer-ho és el Sr. Daniel Cabrera

És un servei obert a tota la col·lectivitat educativa associada l’AMPA.

Per fer-ne ús cal avisar a la persona que el realitza i a l’AMPA, si es tracta d’un ús puntual (a ser possible un dia o dos abans)  i si es tractés d’un ús fixa cal complimentar el full corresponent.

L’AMPA proporciona les assegurances per dur a terme l’activitat contractades amb la FAPAC, i l’escola cedeix el mòdul de menjador per realitzar-la i l’ús del mòdul de Cicle Mitjà per l’assistència mèdica i ús dels Serveis.

Ús demanem que encara que no feu ús del servei com a fixa, ens complimenteu el full d’eventual, penseu en posar correctament les dades de l’alumne, així podrem tramitar l’assegurança d’accidents individual.

Heu de lliurar el full a la persona encarregada de fer el Servei, o bé si el voleu complimentar en línea i enviar-ho a : ampamuntanyola@hotmail.com

Us deixem l’enllaç del full:

Full d’inscripció acollida Matinal 2018-2019 (eventual i fix)

Sense altre, rebeu una cordial salutació.

Atentament,

La Junta  d’AMPA Muntanyola

 

NOU CURS, NOUS MESTRES!!

  1. Hola famílies!!!  😀

Comença el nou curs amb ganes, il.lusió i mestres nous!!! Ja hi som tots!!!

Hem posat dues fotos, perquè en una hi surten, a part de les mestres que ja ens teniu vistes, la Laia (que ens acompanyarà en aquest bonic caminar i ens ajudarà uns mesos, perquè substitueix a la Maria) i la Maria (que malgrat està de baixa, perquè ha tingut dues precioses  filles, ens va venir a visitar! )  i a l’altre foto tenim una cara nova, el mestre que han nomenat fa poc i que ahir va venir: l’Oriol.

La mestra que estarà més a la  primera aula (amb P3, P4, P5 i 1r) serà la Bet Solà juntament amb altres mestres de suport. La mestra que estarà més amb els mitjans (2n, 3r, i 4t) serà la Bet Suárez amb altres mestres de suport. I la mestra que estarà més amb els grans (5è i 6è) serà la Laia (un temps) i quan torni la Maria, amb el suport d’altres mestres, entre ells l’Irma.

La Clara, com no, gaudirà i ens farà gaudir  amb la música i també serà mestra de suport. l’Irma i la Mar seran l’equip directiu i faran la seva especialitat (educació física l’Irma i anglès la Mar) i suport.

L’Oriol és especialista d’anglès i ensenyarà anglès a mitjans i grans i farà un taller.

Pensem que serà un bon curs, junt amb tots vosaltres, famílies i infants, SOM UN MOLT BON EQUIP!!!!

Ens veiem ben aviat!

Una abraçada a tots i totes!!!

MÉS TALLERS INTERCICLES

AL TERCER TRIMESTRE… MÉS NOVETATS!

Aquests darrers mesos els alumnes de cicle mitjà i superior hem continuat treballant conjuntament en els Tallers Intercicles. Les propostes ens han agradat molt: tècniques de dibuix, les màquines simples amb peces de lego (engranatges, palanques, politges, corretges…) i la placa d’electrònica makey makey que funciona com un teclat o ratolí de l’ordinador.  En les 3 sessions de cada taller hem pogut explorar, aprendre i crear. Ens agrada aquest tipus de treball més lliure però a la vegada intens i profitós!!

Si cliqueu les imatges en podreu veure moltes més.

Makey makey     Màquines simples

 

ÚLTIMS DIES DEL CURS: COMIAT DELS ALUMNES DE 6È, SORTIDA I FESTA

Benvolgudes famílies,

Moltes gràcies pels moments i vivències que hem passat junts aquest curs, gràcies per ser-hi , per col·laborar i per poder compartir junts.

Aquí passem algunes fotos dels dos últims dies.

Del dia que vam fer el comiat als alumnes de 6è, que sincerament van ser moments molt intensos i íntims. Un comiat  ple de sorpreses per a tots i totes,  perquè els nens i nenes de 6è també  van fer una bonica cançó i un preciós escrit d’agraïment per a la resta d’alumnes i a les mestres. Una despedida on els altres nens/es i mestres els vam poder mostrar, amb una cançó, amb les abraçades i amb totes les coses preparades per a ell/es que els estimem, que sempre seran benvinguts quan ens vulguin visitar i  que els desitgem que el camí de la vida els vagi molt bé.

Passem també fotos de la sortida de l’últim dia a Bellavista, a la què uns hi vam anar amb bicicleta i els altres hi vam anar caminant. També fotos del gelat que ens van regalar els alumnes de 6è a la tornada i de la super festa organitzada per l’AMPA. Gràcies, AMPA!

MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES, SINCERAMENT PER SER-HI I PER AJUDAR-NOS A CAMINAR JUNTS!!!

Si cliqueu dalt de la foto en veureu més!!!

 

TREBALLS DEL PROJECTE MAPES (CI)

Per acabar el projecte de Mapes i plànols els infants de C. Inicial han  après a escriure uns reptes sobre un tema o país i després han buscat informació i ho l’han escrita en una cartolina. Al final ho han persentat davant dels companys de la classe i dels alumnes de C. Mitjà.

L’Ari i l’Àfrica han treballat l’Antàrtida. L’Isolda, en Ferran i l’Àlex els ha interessat el tema dels pirates. L’Unai i en Gil s’han informat de Xina i la Dàlia i la Laia sobre Egipte. Tots han treballat molt bé  i hem parès coses noves.

https://photos.app.goo.gl/FEJ392YoPcrhzfnV7

 

PROJECTE MAPES

Els nens i nenes de la classe de Ferran Adrià aquest trimestre han treballat el projecte de mapes i plànols.

Hem après moltes coses com: tipus de mapes, el pangea, els continents i oceans del món i fins i tot estem fent treballs de països. Vam rebre la visita de l’Eva, mare de l’Iris i l’Arnau, per explicar-nos curiositats dels plànols.

  

UN GRAN VIATGE DE FINAL D’ETAPA!

VIATGE A PORTAVENTURA I A SALOU!

El passat 31 de maig i 1 de juny els alumnes de 6è vam fer el viatge de final d’etapa i ens ho vam passar molt bé!!!!

El primer dia vam anar a PortAventura i el segon dia a Salou!

“Quan vam arribar a PortAventura vam anar a les atraccions que volíem i la primera va ser el Furius Baco, abans  d’arrencar vam mirar una petita pel·lícula i després va tirar enrere tres vegades i va sortir a 135 kilòmetres per hora en 3,5 segons, jo no m’ho esperava i em va impactar molt.”

 

“Mentres feiem cua per pujar al Furius Baco estava tranquil·la, quan vam estar assentats em va venir molt pànic i vaig voler baixar de l’atracció però la seguretat ja estava bloquejada… em va agradar molt, de fet hi vaig tornar a pujar.”

 

“Vam pujar a moltes atraccions, un dels moments que em va agradar més va ser quan l’Irma i jo vam pujar a l’Hurakan Condor! Per l’Irma era la seva primera vegada i jo ja hi havia pujat anteriorment.”

 

“Quan ja erem a l’apartament, ens vam instal·lar i per no dormir tots en diferents habitacions, vam posar tots els matalassos al menjador.”

 

“A la nit, després de sopar, vam anar a la platja i la Jana, la Phoebe, l’Alana, la Isona i jo ens vam banyar! Ens ho vam passar molt bé, però recordo que l’aigua estava una mica freda.”

 

“El següent dia vam tornar a la platja i vam agafar dos patinets durant una hora, ens ho vam passar molt bé.”

 

“Abans d’anar a buscar el tren per tornar a casa, vam anar al Karting Salou! Ens va agradar molt fer carreres!!!”

 

Volem donar les gràcies a tothom per col·laborar d’una manera o altra a fer realitat el nostre viatge!!! Moltes gràcies!

Alumnes de 6è

Si cliqueu a la fotografia en veureu moltes més.

SORTIDA A LA RIERA DE MUNTANYOLA

UNA DIA PLE D’ANÈCDOTES, DESCOBRIMENTS I MOLTA AIGUA!

El dia 18 de maig els alumnes de cicle superior, amb la companyia de la Clara i l’Irma, vam fer la sortida de projecte rius, vam anar a la Riera de Muntanyola.

Primer de tot, ens vam trobar a l’escola, concretament a la pista. Quan ja estavem tots preparats, amb les bicicletes, vam començar l’excursió. Les vistes eren precioses, el cel blau amb alguna taca blanca, era una excursió divertida i diferent. Tots anàvem a un bon ritme perquè no feia una calor excessiva, a diferència de l’any passat. A les baixades, quan agafavem velocitat sentíem el vent a la cara. Al cap d’una estona, a una mica més de la meitat del camí, vam arribar a les Costes Males, allà vam esmorzar, jugar i fer algunes fotos. Llavors vam continuar el camí de nou, era un camí de carro.

Quan vam arribar a la riera, ens vam dividir en quatre grups i vam analitzar-la, vam trobar molts animals interessants: escorpins d’aigua, tritons, cuques de capsa… Després de treballar, vam dinar. Durant el matí, el Pau i el Nico es van trobar malament i els van venir a buscar.

Després de dinar vam anar a un petit salt d’aigua i mentre estàvem a dins la riera va començar a ploure bastant fort, vam haver de sortir ràpid i anar amb les bicicletes a la pista coberta de Santa Eulàlia de Riuprimer. Quan estavem allà, la Bet Suàrez ens va portar berenar, moltes gràcies!

Alumnes de Cicle Superior

ACTUALITZACIÓ DE DADES I CONFIRMACIÓ DE PLAÇA PEL CURS 18-19

Aquests dies els vostres fills/es porten a casa el full d’actualització de dades i de confirmació de plaça a l’ Escola Muntanyola pel curs 2018-19. Cal que en reviseu les dades personals, en especial els números de telèfon  i que especifiqueu a qui pertany cada número.

Assegureu-vos que retorneu el full signat pel pare, mare o tutor/a legal. Si afegiu DNI o NIE cal que adjunteu una còpia del document.

Agrairem retorneu el full a l’escola abans del dimecres 6 de juny.

Per qualsevol dubte o més informació podeu passar per la secretaria de l’escola o bé trucar-nos.