Anem al Bosc del Gerdà

 

Els alumnes de 3r i 4t de la Zer hem anat d’excursió a L’avetosa del Gerdà de Sorpe.
Hem après a diferenciar un pi d’ un avet: la punta de la fulla de l’avet té forma de n, és prima i allargada ,el seu color es verd fosc per l’anvers i amb línies blanques pel reves.
La seva olor recorda a mandarina .
Les seves branques van de més estretes a més amples ; són molt flexibles perquè a l’hivern permet acumular la neu i quan no poden acumular-la la deixen caure ràpidament, sense trencar-se
El color de l’ escorça és d’un gris clar, la seva textura és rasposa i s’esquerda quan l’arbre té més de 80 anys, en canvi els més joves la tenen llisa.
La capçada té forma cònica , a les branques de dalt de tot hi trobem les pinyes .
Les pinyes estan col·locades mirant cap amunt, quan estan madures perden a poc a poc les seves esquames on hi ha les 2 llavors, les llavors són alades perquè es pugin desplaçar fàcilment.

Hem mesurat un arbre amb l’ajuda d’ un nen , s’ha posat sota l’arbre i una branqueta del terra , hem intentat saber quantes vegades cabria en l’arbre i ens ha donar 15 metres aproximadament.
Hem trobat rastre de tocino fer i excrements de guineu.

Per acabar vam fer una petjada de diferents animals amb fang.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>