PROJECTES

Algunes de les iniciatives que es porten a terme a la nostra escola són:

PLA FOMENT DE L’ESPORT

En col·laboració amb l’ajuntament de Viladecans es promou l’esport entre els infants. Ja sigui proposant diferents activitats a l’hora d’esbarjo, durant la classe d’educació física o algunes sortides com el cross escolar. Els especialistes d’educació física de diferents escoles del poble dissenyen aquestes activitats amb el finançament de l’ajuntament.

BATUESCOLA

Aquest projecte va ser una proposta de l’Ateneu de les arts de Viladecans que juntament amb la casa de la vila de Viladecans, ofereixen assessorament musical a escoles interessades a muntar un conjunt instrumental de percussió. Quinzenalment un percussionista visita l’escola per coordinar els assajos que es completen per l’especialista de música del centre. En arribar final de curs, totes les escoles participants es reuneixen a la plaça de l’Ateneu per oferir una actuació en directe.

SHARING TO LEARN

El departament d’Ensenyament a través dels Serveis Territorials corresponents, organitza una sèrie de trobades entre alumnes de secundària i primària durant l’horari lectiu. L’objectiu principal és la millora de l’expressió i la comprensió orals mitjançant activitats dinàmiques, contextualitzades i lúdiques.

L’HORTET

A l’escola disposem d’un espai d’hort. Els avis fa anys que ens assessoren sobre el conreu de la terra i en aquests últims anys s’han afegit els nous papis, mamis i àvies que arriben a l’escola. Els infants mitjançant l’experimentació, l’observació i la representació, coneixen els processos i les habilitats que intervenen en aquesta tasca.

PADRINS LECTORS

Els alumnes de cinquè acompanyen als de primer i P5 en el seu descobriment de la lectura. L’experiència d’uns i l’entusiasme dels altres creen una simbiosi perfecta a l’hora de desenvolupar l’aprenentatge entre iguals.

 

SMART CLASSROOM

Durant el curs 2019-20 hem participat en el projecte “Smart Classroom” de l’Ajuntament de Viladecans i la UOC, a través del qual es realitzarà el co-disseny d’una de les aules del centre per tal d’adaptar-la als nostres objectius d’aprenentatge i la línia metodològica que seguim al centre. El projecte es contextualitza en els avenços experimentats en l’àmbit de l’educació, i posa especial atenció en la investigació sobre quins són els canvis que hauria d’experimentar l’organització de l’espai d’aprenentatge.
Per tal de que aquest espai respongui a les necessitats de tota la comunitat educativa, necessitem la col.laboració dels infants del centre i de les pròpies famílies. Es reunirem amb diverses escoles en les quals els representants de l’alumnat aportaran les seves opinions sobre què ha de tenir un aula per tal de potenciar al màxim les capacitats dels infants.

Per tal de que aquest espai respongui a les necessitats de tota la comunitat educativa, necessitem la col.laboració dels infants del centre i de les pròpies famílies. Es reunirem amb diverses escoles en les quals els representants de l’alumnat aportaran les seves opinions sobre què ha de tenir un aula per tal de potenciar al màxim les capacitats dels infants.
El projecte té com a objectiu principal co-dissenyar, implementar i avaluar l’organització i l’estructura (arquitectura interior i disseny) de models d’aula, posant especial atenció en la integració de les noves tecnologies.
Aviat tindreu més notícies de tot aquest procés!

 

CRENCO

És un projecte sense ànim de lucre que pretén crear un model/programa educatiu Inter generacional que es pugui implantar a totes les escoles en horari lectiu, adaptant la programació de les activitats lúdiques i educatives als objectius i projectes de cada escola. Un projecte multicentric i multidisciplinar on participen els diversos centres amb els seus equips de professionals i col.laboradors. On també rebem recolzament de persones  solidàries que volen sumar-se. Tots junts treballem en la mateixa direcció, fomentant aquesta tasca tan important que s’anomena educació, que no només s’aprèn a l’etapa infantil sinó que s’ha d’anar treballant durant totes les etapes de la vida.

L’objectiu dels programes és aconseguir treballar amb nens i avis/residents valors tan importants com compartir, construir, participar, respectar, acompanyar, col·laborar. Volem construir una plataforma on centres  educatius, residències i casals de gent gran puguin tenir un espai de treball comú, on disposar d’ eines, recursos i espais que ajudarien a gestionar i desenvolupar els seus propis projectes. Una formació combinada amb espais d’interacció presencial i de treball en xarxa. Aconseguir  crear una societat per a totes les edats, enfortir la solidaritat des de la infància i donar l’oportunitat a la gent gran de reintegrar-se i participar en la vida comunitària.