PROJECTES

Algunes de les iniciatives que es porten a terme a la nostra escola són:

PLA LOCAL DE L’ESPORT

En col·laboració amb l’ajuntament de Viladecans es promou l’esport entre els infants. Ja sigui proposant diferents activitats a l’hora d’esbarjo, durant la classe d’educació física o algunes sortides com el cross escolar. Els especialistes d’educació física de diferents escoles del poble dissenyen aquestes activitats amb el finançament de l’ajuntament.

BATUESCOLA

Aquest projecte va ser una proposta de l’Ateneu de les arts de Viladecans que juntament amb la casa de la vila de Viladecans, ofereixen assessorament musical a escoles interessades a muntar un conjunt instrumental de percussió. Quinzenalment un percussionista visita l’escola per coordinar els assajos que es completen per l’especialista de música del centre. En arribar final de curs, totes les escoles participants es reuneixen a la plaça de l’Ateneu per oferir una actuació en directe.

SHARING TO LEARN

El departament d’Ensenyament a través dels Serveis Territorials corresponents, organitza una sèrie de trobades entre alumnes de secundària i primària durant l’horari lectiu. L’objectiu principal és la millora de l’expressió i la comprensió orals mitjançant activitats dinàmiques, contextualitzades i lúdiques.

L’HORTET

A l’escola disposem d’un espai d’hort. L’avi Rafael i l’avi Felipe fa anys que ens assessoren sobre el conreu de la terra. Els infants mitjançant l’experimentació, l’observació i la representació, coneixen els processos i les habilitats que intervenen en aquesta tasca ancestral.

PADRINS LECTORS

Els alumnes de cinquè acompanyen als de primer i P5 en el seu descobriment de la lectura. L’experiència d’uns i l’entusiasme dels altres creen una simbiosi perfecta a l’hora de desenvolupar l’aprenentatge entre iguals.