“Estimat diari”, un espai virtual d’expressió col·lectiva per als infants

El web “Estimat Diari: Barcelona des de casa amb ulls d’infants” és una nova iniciativa que interpel·la els nens i nenes per recollir les seves creacions amb l’objectiu d’obtenir els punts de vista dels infants durant la crisi provocada per la Covid-19.

Estimat Diari” permet compartir expressions artístiques de tota mena, des de poemes, contes, històries, reflexions, fins a pintures, escultures i creacions visuals en imatges. Pensada com un gran full en blanc, els infants poden sumar-se a la iniciativa dibuixant-hi o escrivint-hi directament o penjant-hi una imatge d’una creació artística o literària feta i fotografiada.

L’espai inclourà també diferents preguntes que puguin servir com a guia per a les seves reflexions i aprofundir al voltant d’aspectes del dia a dia, les emocions, com ens cuidem, els amics i amigues, el veïnat, el que aprenc, els avis i àvies, la mort i la malaltia, el carrer i el barri, o com veig el futur.

Les mares, pares o tutors són qui es registren per publicar les creacions i els responsables d’assegurar-se que no es pugui identificar les persones que apareixen en les fotografies, no s’incloguin dades personals i que es mantingui el respecte, sense insults, desqualificacions i consideracions no relacionades amb el tema.

Testimoni d’una experiència col·lectiva

Un cop finalitzat el període de confinament, les obres d’aquest diari col·lectiu es tractaran com a material testimonial de memòria per la ciutat i es plantejaran, en funció del material, diversos formats per mostrar-les, tant en l’espai públic com en actes i programacions culturals de la ciutat.

Ciutat amiga de la infància

A Barcelona, 380.000 persones adultes conviuen habitualment a casa amb 245.000 infants o adolescents. Això suposa que quatre de cada deu veïns i veïnes viuen el confinament al costat o amb ulls d’infants. Com a “Ciutat amiga de la infància” reconeguda per Unicef, Barcelona ha explicitat el compromís municipal per continuar situant els drets dels infants com un dels eixos bàsics de les seves polítiques i reconèixer i afavorir la seva ciutadania activa.

Iniciatives per l’acompanyament

El projecte “Estimat Diari” se suma a altres iniciatives posades en marxa en els darrers dies, com l’espai web d’intercanvi d’iniciatives Barcelona des de casa i el reforç de l’acompanyament i suport emocional vinculats als impactes negatius del confinament i posar a l’abast telèfons de suport emocional pel conjunt de la ciutadania i també específicament per a adolescents i joves amb el reforç dels serveis municipals Aquí t’escoltem i Konsulta’m.

Cuideu-vos molt #EnsEnSortirem