Gràcies Bombers!

22 de febrer de 2018. Són les 10:30 del matí. Arribem al Parc de Bombers de Montjuïc, edifici inaugurat el març del 2011.

Entrem pel garatge. El primer que veiem és una renglera de camions, revisats i amb el dipòsit ple preparats per sortir en cas d’emergència.

Ens rep el Marc. El Marcos, el nostre contacte, ha hagut de sortir de servei amb els seus companys de grup.

Ens explica que són un equip de 110 bombers, i s’ocupen principalment de la muntanya de Montjuïc, el Poble-sec, Ciutat Vella, la Ciutadella, la ronda Litoral, el port i part del front marítim.

Mentre ens ensenya el forat on hi ha la barra metàl·lica per on es llencen si senten un avís per megafonia arriba el camió del Marcos.

És un bomber molt simpàtic, i entre broma i broma, ens explica i ens ensenya un munt de coses que ens deixen absolutament bocabadats.

També veiem les eines que utilitzen, l’equipació que porten, disparem aigua amb la mànega i pugem a l’ambulància i al vehicle escala. Hi pugem en grups de 4. Els més valents s’enfilen fins a 39 metres.

I quan ja pensàvem que les sorpreses s’havien acabat, ens deixen pujar a la part de dalt de l’edifici on fem un tour privilegiat per les habitacions dormitori, el gimnàs, la sala de descans i la cuina.

Són les 13:30h. Marxem. Ho hem vist tot. Tot.

Estem molt contents. Hem après moltíssimes coses d’aquest ofici tan i tan necessari.

GRÀCIES BOMBERS pel compromís, preparació, vocació i entusiasme que demostreu.

GRÀCIES per transmetre’ns la importància del treball en equip i de valors bàsics com el companyerisme.

GRÀCIES per ser tan propers i simpàtics amb tots nosaltres.

Ens emportem a casa un record fantàstic d’un matí meravellós.

MOLTES MOLTES GRÀCIES!.   

(Cliqueu aquí per veure el vídeo).