Sortida tardor a Cases Blanques

La tardor ja ha arribat i a la classe hem fet una observació directe i ens hem apropat a la realitat amb elements naturals del seu entorn, experimentant amb les textures, les formes, els colors… I aprenent tant el vocabulari bàsic dels elements, com cançons i contes de tardor.

Aprofitant aquesta època de l’any hem realitzat una sortida a Cases Blanques, a l’Arboçal, per tenir un contacte directa amb la natura i els éssers que hi viuen. Abans d’anar-hi, a la classe, va arribar una carta de l’esquirol Beni on ens explicava que no trobava el lloc on havia deixat les pinyes per poder menjar durant aquest hivern. Seguidament, ens demanava si el podíem ajudar a trobar-les tot seguint unes pistes que els seus amics del bosc havien deixat.

Un cop allà, després d’agafar forces amb els nostres esmorzars, els infants han realitzat un joc de pistes on han descobert elements del bosc tot seguint els rastres que ha deixat l’esquirol. Cada grup ha seguit les indicacions per descobrir els elements del bosc, de l’esquirol i dels seus amics. Finalment, han trobat l’amagatall amb totes les pinyes que el Beni havia oblidat i amb aquestes cada nen i nena s’ha fet un collaret. Després, tots junts, hem cantat la cançó de l’esquirol.

Un cop acabada l’activitat, hem dinat i hem tingut temps lliure per poder jugar amb els nostres companys i companyes.

Ha estat una sortida molt enriquidora on hem gaudit i après de la natura i dels canvis que es produeixen en aquesta estació.