L’aprenentatge del nom propi

Els infants es troben immersos en un món ple de codis, observen les lletres per tot arreu i el nom propi és un referent molt important per a ells. Així doncs, les Estrelles cada vegada tenen més interès per aprendre el seu nom i, per aquest motiu, poc a poc anem introduint diferents propostes per consolidar-ne la escriptura.

Per exemple, través de passar llista els infants aprenen que el seu nom té un significat important, també observen la diferència entre grafia i gargot, les diferències entre lletres, el seu so i són capaços d’associar la lletra que sona amb el nom d’una companya o company. Poc a poc també comencen a familiaritzar-se amb les lletres de l’abecedari, ja que en ells trobem gairebé totes les lletres.

Identificar i ordenar les seves lletres també és una proposta molt motivadora, ja que una de les característiques que té el nom propi és que aquest és fix, per tant, sempre s’escriu igual. Quan juguem a compondre el nom dels altres ens agrada observar que el nom està ben ordenat, complet i sense segments i això ens fa estar ben atents. També hem jugat a identificar la lletra A i a classificar els noms propis a partir de les vocals. A més, tenim un racó fix a l’aula on tenim penjats els nostres noms i la foto per tal de poder veure’ls cada dia.

Us deixem el recull d’imatges perquè veieu totes les propostes que hem anat fent en relació a l’aprenentatge del nom propi.