Aprenem amb l’art del Romànic

Ja fa uns dies que les Estrelles estem aprenent moltes coses sobre l’art del Romànic i tenim moltes ganes de visitar el museu del MNAC per a trobar les obres treballades fins ara. Primer vam conèixer al Jeroni, un joglar molt divertit que ens explicava que fa molts anys hi havia unes pintores i pintors que pintaven les parets. Els anys, però, van anar passant i les pintures es van començar a degradar i havien de pensar una solució. Aquesta va ser transportar-les al MNAC, allà estarien segures i protegides i la gent les podria continuar veient. En Jeroni ens va enviar una carta a l’escola i ens va convidar al museu per anar a veure-les.

Així doncs, una de les obres que hem anat treballant és “Escenes de la vida de la verge”, amb aquesta obra vam tractar la simetria. A través d’uns cordills que vam sucar amb pintura, els vam enganxar en una banda del full i vam veure que quan el doblegàvem es reproduïa exactament el mateix a l’altra banda. També hem conegut al Serafí, un personatge pintat amb ulls per tot arreu, fins i tot a les ales!  Ja que, d’aquesta manera ho vigila tot. Amb el “Serafí” vam decidir treballar les parts de la cara i, amb unes imatges reals, vam fer un collage molt divertit! Finalment, hem descobert que a la gent del romànic també els agradava pintar sanefes a les parets amb diferents colors, per això nosaltres també n’hem fet.

Ja ens queda poc per acabar totes les obres i anar de visita al museu. Mentrestant, també ens hem estat aprenent la cançó del Jeroni a l’hora de música: “Vine al museu i ens trobaràs, fixa’t-hi bé, t’agradarà…”. Us deixem les fotografies del que hem anat fent fins ara!