EXPOSICIONS A LA BIBLIOTECA : “La literatura infantil” i “Pedrolo, més enllà dels límits”

A la sala infantil de la Biblioteca podreu gaudir d’una exposició dedicada a la literatura infantil. Les diferents propostes de lectura venen acompanyades de dos personatges molt estimats per les diferents biblioteques gironines: l’eixerit conillet Biel i la intrèpida ratolina Teca.

En Biel i la Teca, coneguts perquè són els protagonistes del joc online destinat als nens i nenes d’educació infantil (http://bieliteca.bibgirona.cat/), esperen amb moltes ganes a tots els nens i nenes. Han vingut amb caretes per regalar i amb les cares troquelades per fer-vos protagonistes d’un photocall. Seran amb nosaltres fins l’11 d’abril.

Al hall de la Biblioteca, els adults, podran gaudir de l’exposició “Pedrolo, més enllà dels límits”. El 2018 es commemoren 100 anys del naixement de Manuel de Pedrolo. Dins del conjunt d’actes d’homenatge a l’autor, la Institució de les Lletres ha creat una exposició itinerant, en petit format.

L’exposició que serà a la Biblioteca fins el proper 25 d’abril, presenta l’ampli univers pedrolià, tant en la seva dimensió biogràfica com literària. En ella, s’explicita la relació de l’autor segarrenc amb el concepte de límit i, per extensió, amb el de llibertat. Pedrolo escriu en un afany enorme de capturar l’inefable, d’esdevenir un “fenomenòleg”, per tal de bastir el seu complex corpus literari, multiforme en temes i estils, però alhora global, de gran coherència i sovint censurat. La negació de qualsevol cotilla el mena a traspassar els límits per fer-nos reflexionar i situar la literatura catalana a l’alçada de qualsevol gran literatura. Pedrolo fou un avançat al seu temps.

Hem acompanyat la mostra amb tots els llibres que podreu trobar, a la biblioteca, sobre aquest autor.

Les dues exposicions compten amb el suport del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.