En la tarda de tallers, els i les alumnes de segon hem pogut experimentar la propietat de la sal d’atreure l’aigua.
En una cartolina negra hem fet un dibuix senzill amb la cola i la sal per damunt. A continuació hem mullat el pinzell amb aigua acolorida amb aquarel·la. Finalment hem donat copets al pinzell damunt la sal i hem pogut observar com la sal absorbia l’aigua i quedava acolorida amb l’aquarel·la.
Hem après molt tot fent l’experiment i ens han quedat ganes de fer-ne de nous!
A més, durant la setmana hem fet altre experiment relacionat amb “la setmana de l’alimentació”. Hem treballat la conservació dels aliments i ha consistit en:
- Introduir porcions de pernil dolç en dos recipients hermètics.
- Un dels dos pots ho hem cobert de sal i l’altre sense res.
Observarem a veure el que passa durant la següent setmana i farem una observació on anirem anotant els canvis que es produeixen.
Hem recordat que abans els nostres avantpassats no tenien nevera ni congelador i feien servir la sal com a conservant.
Esperarem la comprovació de l’experiment i us ho demostrarem.
Cliqueu damunt la fotografia per veure les imatges d’aquests petits científics.