LA TENSIÓ SUPERFICIAL DELS LÍQUIDS

Per què un insecte com el sabaters s’aguanta damunt de l’aigua?

Per què el llangardaix basilisc pot córrer damunt de l’aigua?

Per què quan tirem gotes de colorant alimentari no es dissolent en la llet?

La tensió superficial dels líquids és la resistència que posen els líquids a ser barrejats degut al comportament de les seves molècules. Quan posem sabó a la llet es trenca aquesta cohesió barrejant-se les molècules d’aigua i greix de la llet amb les d’aigua i greix del sabó. Llavors les molècules dels colorants que estaven atrapades pel greix de la llet s’hi poden dissoldre.

Materials: llet, sabó de renta plats, bastonets, safata i colorant alimentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>