Benvolgudes famílies,
Aquest mes de gener iniciem el programa FRUITA a les escoles, a tall de recordatori aquí teniu les propietats de la fruita. Per saber-ne més del programa, cliqueu aquí
Propietats de la fruita
- Vitamines: especialment vitamines A, C, E i del grup B.
- Minerals: principalment potassi, magnesi i fòsfor.
- Aigua, en una proporció molt alta, que aporta hidratació.
- Antioxidants: neutralitzen l’acció dels radicals lliures, que causen els processos d’envelliment. És el cas dels antocians (típics de les fruites vermelles, com nabius, gerds o cireres), resveratrol (raïm), flavonoides (poma i pera) o compostos fenòlics (pera, préssec, taronja, aranja o maduixes).
- Glúcids: especialment fructosa, però també glucosa o sacarosa (sucres simples d’absorció ràpida).
- Fibra soluble: sacia i fa que els sucres s’absorbeixin una mica més lents que si fem un suc de fruita, on queden lliures.
M’encanta la iniciativa !
L’alimentació infantil, marca el futur dels nostres fills/filles.
gràcies