Cloenda del Consell d’Infants de Girona

consellinfants_03 consellinfants_02

El Consell d’Infants és un òrgan de participació de i per als nens i nenes. Un observatori de la ciutat , on a partir de la mirada i de l’alçada dels nens i les nenes poder detectar aquells aspectes i temes millorables del municipi que passen desapercebuts pels adults. Un espai de participació, on els nens i les nenes poden exercir els seus drets civils com a ciutadans, en els temes que estan relacionats directament amb ells. Els infants que en formen part tenen un punts de vista , necessitats i interessos propis. Les funcions del Consell d’Infants són conèixer, observar, valorar, opinar, denunciar, reivindicar, proposar, dissenyar… en tots aquells temes relacionats amb la ciutat i amb els infants.
Hi han participat els alumnes de 5è i 6è de 25 centres d’educació primària, públics i concertats, amb un total de  48 consellers i conselleres que han estat elegits de forma democràtica pels seus companys i companyes. A la nostra escola han estat elegides les alumnes Jeanette García de 5è i Laura Sainz de 6è com a conselleres representants les quals han assistit cada mes a les reunions on es debaten diverses propostes per a dissenyar un projecte de ciutat des de la seva mirada d’infants. Podeu veure l’acte de constitució del Consell d’Infants en aquest vídeo.

1 Comment

  1. Cristina Rius

    En la nostre opinió, vista desde fora, els pares de la Laura Sainz de 6è, ens hem vist molt implicats, en les reunions i sortides que s’han fet. Gratificant veient com els nostres fills prioritzen l’esbarjo tant per ells com per a la gent gran. Un lloc per a la familia on li donen més importància que de vegades nosaltres mateixos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>