La consellera Meritxell Serret ha presentat a l’Escola Agrària de Manresa, lloc emblemàtic per a l’agricultura ecològica de Catalunya, aquesta nova edició

Visita consellera Meritxell Serret a l'Escola Agrària de Manresa

Més de 230 activitats arreu de tot el territori per celebrar la IV Setmana Bio per a l’alimentació ecològica

L’objectiu de la Setmana Bio és donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques als consumidors catalans. Destaquen les jornades de portes obertes organitzades pels productors ecològics, que constitueixen una oportunitat única per conèixer-los en el seu entorn propi.

Avui comença la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, que tindrà lloc del 20 al 29 de maig, i comptarà amb més de 230 activitats que es desenvoluparan arreu de tot Catalunya. Així ho ha anunciat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, aquest migdia a l’Escola Agrària de Manresa, lloc triat per fer la presentació d’aquest esdeveniment, perquè fa més de 30 anys que imparteixen cursos i activitats formatives relacionades amb la producció agroalimentària ecològica.

La Setmana Bio, que enguany arriba a la quarta edició, tindrà 60 activitats més que l’any passat, que consistiran en xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions, menús especials en restaurants, i altres propostes encaminades a fer conèixer de primera mà a totes les persones interessades què és la producció i el producte ecològic i quines són les seves particularitats i beneficis.

En el decurs de la seva intervenció, la consellera s’ha mostrat satisfeta amb l’increment de promotors d’activitats d’aquesta edició i ha destacat “la importància d’intensificar les actuacions de promoció i divulgació de la producció i l’alimentació ecològiques per tal que la ciutadania estigui informada sobre aquest tipus de producció i tots puguem beneficiar-nos dels seus avantatges”.

Una eina de promoció del sector ecològic

La Setmana Bio es va crear l’any 2012 per dotar el sector ecològic d’una eina de promoció i amb l’objectiu de poder informar sobre les bondats i les virtuts d’aquest sistema de producció i promocionar el consum dels productes ecològics; en la creació hi va participar el mateix sector, reunit en una taula d’entitats promotores, amb qui es va acordar quin seria el millor format i moment de celebració. El Departament s’encarrega de la gestió i l’organització de l’esdeveniment, tot i que les actuacions que conformen el programa són proposades per tots aquells promotors relacionats amb el sector ecològic que hi volen participar.

Així, Meritxell Serret, s’ha referit a les jornades de portes obertes organitzades per alguns dels mateixos productors ecològics catalans, de les quals ha dit que “constitueixen una oportunitat única per a conèixer els productors i elaboradors en el seu propi entorn. Aquestes ‘visites guiades’ són l’autèntic plat principal de la Setmana Bio, i no només perquè permeten comprovar de primera mà la professionalitat i forma de treballar d’aquests professionals agraris ecològics, sinó també perquè permeten tastar els productes que fan”.

Tastos, xerrades, promocions comercials i altres actuacions completen un programa en què es poden trobar variades formes de coneixement del producte ecològic i dels seus artífexs i també gaudir-ne. Trobareu informació de totes les activitats que es duran a terme a l’apartat web de la Setmana Bio: http://pae.gencat.cat/setmanabio

Serret ha tancat la seva intervenció desitjant que la Setmana Bio segueixi evolucionant i creixent amb el sector: “Pensem que aquesta proposta encara permet molt recorregut i, per tant, una repercussió molt més gran entre la ciutadania”, i ha acabat fent una crida a participar en les moltes propostes d’activitats que, un any més, integren el programa de la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica.

 Un projecte exemplar del que és l’agricultura ecològica

A la presentació també hi ha participat el productor de fruita i president de l’Associació Agrària Ecològica de Muntanya, Josep Pintó, que ha presentat el projecte “Poma de Muntanya Biolord”, que va néixer el 2012 i en el qual participen una dotzena de productors ecològics compromesos amb un cultiu sostenible, amb producte de qualitat i una producció ecològica de proximitat.

L’Associació Agrària Ecològica de Muntanya, que participa en el programa de la Setmana Bio realitzant una visita guiada a les plantacions de pomera ecològica de muntanya situades al municipi de Guixers, el dia 29 de maig, és un projecte exemplar del que és l’agricultura ecològica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>