Filippo Gotti i l’olivicultura sostenible

20160420-Olivicultura_sostenible-DSC03418L’Escola Agrària de Manresa ha organitzat una jornada d’olivicultura sostenible amb la presència del reconegut enginyer agrònom italià Filippo Gotti, expert en la matèria.

Durant la primera part, s’han abordat les estratègies que permeten racionalitzar les operacions agrícoles, millorar la qualitat de l’oli i obtenir més marge en la seva comercialització.

Després s’ha visitat l’oliverar de l’Obaga de l’Agneta, a Manresa, on en Sergi Càmara ha explicat la gestió que hi realitza: poda, maneig del sòl, la fertilitat i la sanitat, collita, etc.

La jornada ha finalitzat amb la visita al molí de Cal Sadurní, a Piera, amb les explicacions de Roger Xaus.

Aprofitant la presència de l’especialista italià, aquesta activitat ha tingut continuïtat l’endemà als Torms, a les Garrigues, amb una nova intervenció de Gotti i visita a oliverars de la zona i al molí dels Torms, en col·laboració amb l’Escola Agrària de les Borges Blanques.

Ambdues actuacions formen part del Pla anual de transferència tecnològica del DARP.

Manresa, 22 d’abril de 2016

20160420-Olivicultura_sostenible-DSC0342020160420-Olivicultura_sostenible-P42011601

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>