Atenció! No hi ha places lliures
La poda és una pràctica imprescindible en viticultura que té impacte en la formació del cep, en la producció, en la qualitat i en les característiques de la collita i també en la resiliència de la planta davant dels extrems climàtics.
En aquest curs coneixerem i practicarem el mètode de Marceau Bourdarias, investigador especialista en la conducció de la vinya i l’arboricultura que fa una nova interpretació del que anomena arquitectura de la vida. Busca treballar amb la natura i no en contra per aconseguir que la planta aprofiti molt millor els recursos dels que disposa. Una aproximació holística a l’agricultura per comprendre millor la morfologia, anatomia i fisiologia del cep i les plantes llenyoses.
Una de les seves bases és tenir en compte el flux de saba i especialment del càmbium, el bon funcionament del qual és essencial per al vigor i bona salut de la vinya. Així, coneixent la morfologia i la fisiologia de la vinya ens ajudarà a entendre les conseqüències de la poda que practiquem i a conduir-la al seu màxim potencial.
Calendari: 16 i 17 de febrer de 2024
Horari: de 9.30-13.30 h i de 15.00 a 19.00 h
Lloc:
- Matí divendres: Celler el Molí de Collbaix
https://maps.app.goo.gl/Crf7ZHsLXBXfvLkE9 - Tarda divendres: Vinyes CollBaix
- Dissabte: Can Poc Oli
https://maps.app.goo.gl/aiLzeSGHtDiyWdRb6
Preu: 32€
>> Programa del curs <<
Inscripcions mitjançant formulari web: https://ja.cat/cursos2024
ESCOLA AGRÀRIA DE MANRESA
Avinguda Universitària 4-6 (Edifici FUB)- 08242 Manresa
Tel. 93 874 90 60 – ccagraria.manresa@gencat.cat
http://agricultura.gencat.cat/escolesagraries
Segueix-nos a les xarxes!!
- Instagram: https://www.instagram.com/escolaagrariademanresa/
- Facebook: https://www.facebook.com/escolaagrariamanresa/
- Twitter: https://twitter.com/ecamanresa
ORGANITZACIÓ:
Pla Anual de Formació Agrària Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural |