Curs Poda fisiològica en vinya. Mètode Marceau Boudarias (16 hores)

Atenció! No hi ha places lliuresFotografia del programa del curs Poda fisiològica en vinya. Mètode Marceau Boudarias

La poda és una pràctica imprescindible en viticultura que té impacte en la formació del cep, en la producció, en la qualitat i en les característiques de la collita i també en la resiliència de la planta davant dels extrems climàtics.
En aquest curs coneixerem i practicarem el mètode de Marceau Bourdarias, investigador especialista en la conducció de la vinya i l’arboricultura que fa una nova interpretació del que anomena arquitectura de la vida. Busca treballar amb la natura i no en contra per aconseguir que la planta aprofiti molt millor els recursos dels que disposa. Una aproximació holística a l’agricultura per comprendre millor la morfologia, anatomia i fisiologia del cep i les plantes llenyoses.
Una de les seves bases és tenir en compte el flux de saba i especialment del càmbium, el bon funcionament del qual és essencial per al vigor i bona salut de la vinya. Així, coneixent la morfologia i la fisiologia de la vinya ens ajudarà a entendre les conseqüències de la poda que practiquem i a conduir-la al seu màxim potencial.

Calendari: 16 i 17 de febrer de 2024

Horari: de 9.30-13.30 h i de 15.00 a 19.00 h

Lloc:

Preu: 32€

>> Programa del curs <<

Inscripcions mitjançant formulari web: https://ja.cat/cursos2024


ESCOLA AGRÀRIA DE MANRESA
Avinguda Universitària 4-6 (Edifici FUB)- 08242 Manresa
Tel. 93 874 90 60 – ccagraria.manresa@gencat.cat
http://agricultura.gencat.cat/escolesagraries

Segueix-nos a les xarxes!!

 

ORGANITZACIÓ:

Pla Anual de Formació AgràriaGeneralitat de Catalunya
Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural