A 6è hem llegit un dels contes que Miquel Desclot va escriure pel llibre A la punta de la llengua. Segimon Puigdellivol i Puigdomenec un somiatruites a qui no agraden els ous, decideix fer la major col·lecció de truites somiades més increïble que mai s’hagi conegut. Els alumnes de 6è A volem contribuir al seu proposit amb aquestes dues propostes que trobareu d’allò més apetitoses.
TRUITA Nº1158
PASTÍS DE TRUITA
(Amb ingredients que et deixaran fascinat)
Somiada: Una tarda de Juliol en mig del bosc del costat de casa meva mentre fugia d’una bronca dels meus pares.
INGREDIENTS:
-Ous d’estruç
-Closca de cargol
-Pues d’eriçó
-Sal
-Baba de cargol (perquè no s’enganxi)
-Colorant lila (perquè agafi color la truita).
-Fondant de color blau i rosa
PREPARACIÓ:
1-Batre l’ou d’estruç a la perfecció i directament afegir-li la sal.
2-Fregir les pues d’eriçó amb baba de cargol (perquè estiguin més gustoses i no s’enganxin).
3-Trencar la closca de cargol amb el Minipimer
4-Afegir les closques de cargol a les pues d’eriçó i acabar-les de fregir totes juntes.
5-Finalment abocar els ous, la baba de cargol i el colorant a la paella on estan les pues d’eriçó i les closques de cargol.
6-Deixar reposar la truita uns 10 min. (perquè no ens cremem la llengua)
7-Ja passats els 10 min., cobrir-la amb el fondant blau i rosa.
NOTA: Que les closques de cargol estiguin envasades al buit IMPORTANT.
Carla i Marta
Truita núm. 407
Truita de mosques verdes
Somiada al lavabo del meu tiet mentre dormia a la tapa del bater l’any 1974.
Ingredients:
-Ous (7)
-Mosques verdes (24 mosques)
-Excrements d’ocell (150g.)
-Oli de bitxo (un raig)
Preparació:
1.-Batre els ous i barrejar-los amb els excrements d’ocell.
2.-Aixafar les mosques, i posar-les conjuntament amb la primera barreja.
3.-Posar un raig de bitxo a la paella i ficar la barreja de tot.
4.-Fregir-la a foc lent durant 15 min.
Nota: És millor que les mosques hagin estat en un excrement de vaca, el bitxo ha d’estar una mica més picant del normal.
Raúl i Èric