Biblioteca

El curs 2011-12, l’escola de Sant Salvador va engegar el projecte d’Innovació Educativa PuntEdu de Biblioteques Escolars, doncs vam veure la necessitat de crear un espai atractiu i acollidor per fomentar la lectura i facilitar la consulta.

Amb els anys, la biblioteca ha esdevingut un eix transversal motivador i s’ha integrat dins l’activitat educativa del centre.

Els objectius que actualment ens defineixen són:

 • Oferir un fons documental ampli i divers, adaptat a totes les edats i nivells d’aprenentatge.

 • Mostrar el fons documental a travès d’exposicions temàtiques trimestrals.

 • Dissenyar activitats dinamitzadores enfocades als diferents àmbits: gust per la lectura, formació d’usuaris i competència informacional.

 • Participar en activitats externes que fomentin l’habilitat lectora: Concurs de Lectura en veu Alta.

 • Programar activitats puntuals engrescadores i participatives per a tots els cicles: Animacions lectores, ginkana de llibres, el jardí de la poesia….

 • Oferir un servei de prèstec per alumnes, pares i mestres.

 • Programar activitats en les que puguin participar les famílies i el professorat: Llibres de pel·lícula, Contes de casa, Recomanacions lectores.

 • Introduïr els alumnes de forma lúdica en el bloc de la biblioteca per aprendre a fer una cerca: L’ enigma.

 • Fer difusió de les activitats i les novetats a travès de la cartellera i el bloc de la Biblioteca.

 • Conèixer personalment algun escriptor o il·lustrador:Visita d’autor.

 • Dissenyar propostes que reflexin el treball col·lectiu de tota l’escola: concurs de contes, creació d’un llibre internivells, maletes interculturals…

 • Tenir en compte els suggeriments i les valoracions dels mestres.

 

Comencem febrer del 2021 amb l’obertura de la biblioteca als alumnes de l’escola i a les seves famílies. Ens dóna gust presentar-nos com les persones encarregades de la biblioteca: la Soukaina i la Laia, exalumnes de l’escola i residents el barri.

El dia 8 de març és el Dia Internacional de la Dona. S’ha d’aprofitar aquest dia per reflexionar sobre els avanços que s’han aconseguit, demanar igualtat i celebrar la valentia i la determinació de les dones que han jugat un paper important en la història. Tot i que s’ha de lluitar tots els dies de l’any per la igualtat, aquest dia és important per commemorar aquelles dones que han lluitat i, fins i tot han perdut la seva vida pels drets que tenim aquests dies.

Des de la biblioteca de l’escola animem a un món igualitari, buit de masclisme. Un món on hi hagi les mateixes oportunitats entre les persones.

Animen a llegir i a investigar sobre dones pioneres, dones que han hagut de lluitar pels seus drets, fent la lluita actual una mica menys difícil per a les pròximes generacions de dones.

 

El dia cinc de maig ha vingut la cadena de Tac dotze a entrevistar-nos, quins nervis!

La importància de la biblioteca comença a ressonar cada vegada a més persones i no podríem estar més orgulloses. La transmissió ha sigut en directe i el temps era limitat, per això no hem pogut parlar de tot el que ens interessava, però profitarem per fer-ho aquí mateix.

En primer lloc volem felicitar a tots els infants que venen a la biblioteca i treuen el màxim profit. A la biblioteca es pot llegir, agafar llibres de préstec, fer deures, utilitzar l’ordinador…

Durant els primers mesos d’obertura d’aquest espai hem observat que hi ha uns alumnes a qui realment se’ls ha de felicitar. Entre aquests trobem la Zineb de 3r, que tot i no pot venir a fer els deures es compromet a agafar llibres en préstec per llegir.

També trobem als bessons de 5è, en Raid i en Nidal. Raid aprofita els dimarts i dijous per venir a estudiar, llegir còmics que li agrades i fer deures. Per una altra part, en Nidal s’ha proposat realitzar el seu propi conte! Té com a objectiu finalitzar-lo per a final de curs i aprofita les hores de la biblioteca per realitzar-lo. Nosaltres no podríem estar més contentes, ja que aquest espai s’està utilitzant per a una bona causa.

Encara que no han pogut parlar i explicar per si mateixos les activitats que realitzen a la biblioteca de l’escola, hem aconseguit una fotografia amb el micròfon del programa.