Una infantesa marcada per la guerra

“Hola, em dic Anna i us vaig a explicar la meva vida a la guerra civil espanyola” Amb aquestes paraules i moltíssima energia, va començar el seu relat , l’Anna, àvia de la Berta de 6B que  el passat dijous  ens va venir a explicar com va canviar la seva vida  en esclatar la guerra i arribar al poblet de Lleida on vivia amb els seus pares.

Van ser moments molt emotius quan ens explicava experiències, pors, trasllats, fam,  pèrdues….Davant la mirada curiosa i embadalida dels nois i les noies de sisè que se l’escoltaven com a testimoni viu de les coses que aquests dies hem estat estudiant sobre el paper.

Després va  arribar l’allau de preguntes que la senyora Anna ens va contestar amb molta  il·lusió  fins que ens va aclarir tots els dubtes.

I com sempre al final, que “no torni a passar res així”. I estem segurs i segures que tots i totes ens emportarem aquests records perquè no quedin a l’oblit.

Gràcies Anna per la teva energia i les teves paraules.

 

 

2 comentaris

  1. Vanesa Prados

    Moltes gràcies Anna, per compartir la teva història i ajudar a l’escola a conscienciar als futurs adults! Conèixer conseqüències per no repetir grans errors.

  2. isabel

    M’haguès agradat molt ser-hi. Escoltar aquests testimonis és molt important i valuós per a tothom, especialment els nostres alumnes. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>