RIMANT RUMORS. TALLER DE RAP I HIP-HOP A 6È

Els nois i noies de 6è han portar a terme aquesta setmana un taller de Rap i Hip Hop a l’escola: “Rimant rumors“, ofertat per l’Ajuntament des de la regiduria de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió.

Fem una mica d’història… El  Rap i el Hip hop van néixer als barris més populars de Nova York (Bronx, Harlem) al final dels 60, com una mena de “disputes verbals” entre dos o més raperos que denunciaven situacions de desampar i injustícies. Actualment adopta formes i tècniques on es barregen gèneres i estils musicals, i té una voluntat de denúncia que, anys enrere, només es trobava a les lletres de cantautors. El ball té també un paper important en aquesta manifestació artística.

De la mà del Pol Bassols, músic amant del Hip Hop i el Rap i compromès amb la realitat , han descobert diferents maneres de rapejar, estils i improvisacions. Però el que és més important: la reflexió i la voluntat de denunciar  injustícies i falsos rumors que s’amaga darrera de les rimes d’un o una lletrista de rap.  El Hip Hop com a eina per a canviar el món i lluitar contra el que no ens agrada,… pacíficament!

Als versos dels alumnes han sorgit temes tan d’actualitat com el racisme, la xenofòbia, la immigració, la política o el masclisme. I també sentiments com l’amistat, la llibertat, la il·lusió i les ganes de construir un món millor on tothom hi tingui cabuda.

Un cop tothom ha rapejat els seus versos sobre una base musical, el Willy  els ha ensenyat a expressar-se amb el seu cos i deixar-se anar, flow.

Música, lletra i ball com a formes d’expressió. Segur que no oblidaran aquests tallers fàcilment !

Cliqueu a la pissarra per a veure les fotos del taller.

7 comentaris

  1. Angels Martínez, ainoa

    Ens ha agradat molt aquest taller… rapeant al dia anterior a la dutxa…una experiencia molt maca i simpatica amb l’ainoa😄😄😄😄😍👏👏👏👏👍

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>