MIRADES (no tan) PERDUDES, DARRERA DE L’ALZHEIMER

Aquesta setmana i després de llegir l’emotiu i colpidor relat d’en Jaume Cela, “Àvia, ja sé que has oblidat el meu nom“, hem volgut convidar a l’escola a la “Vicepresidenta de l’Associació de familiars i cuidadors de malalts l’Alzheimer de Cerdanyola del Vallès”, la Carme Canalejo. Una persona que porta més de vint anys de lluita personal i professional donant suport, saviesa i recolzament a persones afectades per aquesta terrible malaltia i també, als seus familiars i cuidadors.

Els nens heu de saber, teniu dret a fer-vos preguntes i hem de mirar de respondre-us honestament“, ens deia la Carme. Una malaltia que, avui en dia continua sense tenir cura i que afecta a un important percentatge de la població gran, provocant un deteriorament cognitiu que pot manifestar-se en diferents graus. A través de la seva experiència, hem aconseguit explicar-nos una mica més per què de vegades les persones grans afectades actuen com ho fan.

El protagonista del llibre aprèn a acceptar que la seva àvia ja no recorda quin és el seu nom però, a la vegada, i com ens deia la Carme, també aprèn a valorar que malgrat i aquest oblit, “Els ulls de l’àvia mai deixen de somriure’l quan el veu“.

Moltes gràcies per la teva visita, Carme. Ha estat un autèntic plaer sentir-te i ens has emocionat amb les teves vivències. Els afectats que t’envolten són molt afortunats per la teva infinita paciència i per estimar-los, considerar-los i cuidar-los com ho fas.

12 comentaris

 1. Carlota i Maria.S de 5è A

  Encara ens recordem de les tres paraules cavall ,poma i cadira.
  Ens va encantar la teva xerrada.
  I ens va encantar coneixer-te Carme.

 2. Laia Pérez 5è C

  Se que vaig tard amb el comentari…
  Però em va agradar poder saber i fer pregunter sobre l’enfermetat de L’ALZHEIMER.
  Perquè gràcies a això hestic ara molt més informada que abans!

  GRÀCIES!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>