MEMÒRIA HISTÒRICA: Plataforma pel soterrament

Aquest curs les escoles públiques de Montcada tornem a compartir un nou projecte. En aquest cas, unirem esforços per recuperar la memòria històrica del municipi i així, aconseguir entendre una mica millor el nostre present.

Un dels aspectes que, sens dubte, ha marcat l’actualitat de Montcada ha estat la gran lluita veïnal engegada ja fa uns anys per tal d’aconseguir el soterrament de la via R-2, al seu pas pel municipi. Tan és així que no hem volgut perdre l’oportunitat de convidar a l’escola a diferents membres de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total. El recorregut per les actuacions portades a terme pels veïns i l’Ajuntament; les protestes, les manifestacions, les marxes i els actes en record de les 172 víctimes han permès als alumnes del Reixac prendre consciència del paper que la població pot jugar en les fites aconseguides. A més a més, hem visitat el monòlit i el mural elaborat per l’artista i grafiter Roc Black Block. 

Als membres de la Plataforma ens agrada molt el tren, no us penseu! Exigim el soterrament per guanyar seguretat al poble i permetre així el seu creixement, però som uns grans defensors del transport públic“. Ha estat una de les afirmacions més contundents d’en Ramón Bueno, portaveu de la Plataforma. Tanmateix, la visita a un dels punts neuràlgics de la protesta veïnal, la Cruïlla pel Soterrament, ens ha permès observar en directe algunes de les imprudències que es cometen diàriament i també sensibilitzar-nos amb la necessitat urgent de prendre noves mesures. Des d’aquí tornem a agrair enormement al Ramón Bueno, al Ramón Sánchez i a l’Antoni Mollet el seu testimoni. Tot un exemple de lluita i perseverança que desitgem encomanin al nostre jovent: els adults de demà.

8 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>