HIP HOP AL REIXAC

El Hip hop va néixer als barris més populars de Nova York al final dels 60, com una mena de “disputes verbals” entre dos o més raperos. Actualment adopta formes i tècniques on es barregen gèneres i estils musicals, i té una voluntat de denúncia que, anys enrere, només es trobava a les lletres de cantautors. El ball té també un paper important en aquesta manifestació musical.

Els nois i noies de 6è van portar a terme la setmana passada un taller de Hip Hop a l’escola, ofertat per l’Ajuntament des de la regiduria de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió.

De la mà del Pol Bassols, músic amant del Hip Hop i el Rap, van descobrir diferents maneres de rapejar, estils i improvisacions. Però el que és més important: la reflexió i la voluntat de denunciar  injustícies i falsos rumors que s’amaga darrera de les rimes d’un o una lletrista de rap. Hip Hop per canviar el món!

Als versos dels alumnes van sorgir temes tan d’actualitat com el racisme, la xenofòbia, la immigració o el masclisme. I també sentiments com l’amistat, la llibertat, la il·lusió i les ganes de construir un món millor.

Un cop tothom va rapejar sobre una base musical, la Kim Jordan , sociòloga i ballarina de Seattle (EEUU) els va ensenyar a expressar-se amb el seu cos i van ballar junts una coreografia.

Perquè la música és això: expressió amb la veu i el cos.

Van ser unes sessions intenses i profitoses que segur no oblidaran!

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>