EXPLORANT EL NOSTRE ENTORN.

Els nois i les noies de 5è  hem sortit el dilluns i dimarts a gaudir i a conèixer una mica més l’entorn més proper: la llera dels nostres rius, el Ripoll i el Besòs, i la serralada de Marina.

Equipats amb els nostres prismàtics, lupes i uns ulls ben oberts, hem explorat la natura que ens envolta. Això sí, hem comptat amb la inestimable ajuda del Jordi Faus ,que sap engrescar-nos com ningú i treure el nostre costat més “verd”.

Sabíeu que aquí, ben a prop, es poden avistar un munt d’ocells diferents? Doncs sí! Des de les intel·ligents garses, a les petites cueretes, o famílies d’ànecs collverds, passant per corbs marins, trists xiscladors, avions, tudons, àguiles o majestuosos bernats pescaires.

A la serralada vam trobar també restes, rastres o caus de conills, cabirols, porcs senglars, guineus i teixons. I també vam parar atenció als petits insectes o aranyes, així com als arbres i plantes que anàvem trobant.

Vam caminar de valent! I si no mireu les fotos des de l’antena o la preciosa ermita de Reixac; i ens ho vam passar d’allò més bé.

I és que la natura a Montcada no te l’acabes! Per això hem pres consciència de la importància de preservar-la i ajudar que el riu i la muntanya estiguin cada vegada més nets i vius, tot fent nostre aquest petit aforisme:

            Per protegir, cal estimar

            i per estimar, cal conèixer.

 

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>