EL GERNIKA VIATJA AL REIXAC

Durant tota aquesta setmana hem estat treballant amb els alumnes de sisè els grans conflictes bèl.lics del segle XX. Començant per l’assassinat de l’arxiduc Francesc Ferran hereu de la corona austrohongaresa al 1914, passant per l’aixecament militar de les tropes franquistes a Melilla l’any 36 i acabant pel suïcidi de Hitler l’any 1945, tot just quan les tropes soviètiques ocupaven la ciutat de Berlín. Un recorregut terriblement apassionant que ha permès als alumnes prendre consciència de les lamentables conseqüències a les que ens porten els conflictes.

Hem sentit cançons, hem vist pel.lícules, hem escoltat testimonis, hem comparat dades, hem buscat informació per mirar d’entendre com han pogut esdevenir aquests fets i, quines conseqüències han tingut fins als nostres dies. Com a cloenda, res millor que una reproducció a escala d’una de les obres més colpidores de la història contemporània del nostre país: El Gernika. I és que, com va dir el mateix Pablo Picasso: “La pintura no tan sols està feta per decorar les habitacions. La pintura és un instrument ofensiu i defensiu“.

8 comentaris

  1. Heidi

    Una experiència única, la d’aconseguir una fita comuna, amb l’esforç de tothom, on el resultat final depèn del treball de cadascú de nosaltres! Enhorabona a tots i totes per aconseguir-ho!
    Heidi

    1. Isabel Muñoz

      El Gernika sempre m’emociona per tot el seu simbolisme i cèrrega afectiva. Quina feina més maca i més important! Enhorabona nens, nenes i mestres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>