DESCOBRINT EL NOSTRE ENTORN: visita dels 5ès a la llera del Besós i la serralada de la Marina.

Els nois i les noies de 5è  hem sortit dimecres, dijous i divendres a gaudir i a conèixer una mica més l’entorn més proper: la llera dels nostres rius, el Ripoll i el Besòs, i la serralada de Marina.

Equipats amb els nostres prismàtics, lupes, guies de l’explorador i uns ulls ben oberts, hem observat la natura que ens envolta, guiats de la mà   del Jordi Faus , que sap engrescar-nos com ningú i treure el nostre costat més “verd”.

Sabíeu que aquí, ben a prop, es poden avistar un munt d’ocells diferents? Doncs sí! Des de les intel·ligents garses, a les petites cueretes, o famílies d’ànecs collverds, passant per polles d’aigua, martinets o increïbles bernats pescaires.

A la serralada vam trobar també restes, rastres o caus de conills, cabirols i porcs senglars. I també vam parar atenció als petits insectes o aranyes, així com als arbres i plantes que anàvem trobant.

Vam caminar de valent, dinant a la preciosa ermita de Reixac.

I és que la natura a Montcada no te l’acabes! Per això hem pres consciència de la importància de preservar-la i ajudar que el riu i la muntanya estiguin cada vegada més nets i vius, tot fent nostre aquest petit aforisme:

Per protegir, cal estimar

            i per estimar, cal conèixer.

13 comentaris

 1. Mei Martín 5èC

  Va ser súper xulo!! vam caminar moltíssim, vam aprendre molt sobre la fauna, la flora i la naturalesa! També vam aprendre uns quants trucs de màgia amb una goma! Lo que em va fer més gràcia va ser que ens va explicar que les plantes són organs sexuals es a dir penis i vulvas. I que si et pica molt una ortiga unes de les solusions és pixar-te a sobre d’on t’ha picat o posar-tr fang amb pipi.

 2. Laia Pérez 5èC

  Va ser súper divertida!
  Això si vamos caminant tant que vaig dormir en quant em vaig anar al llit.
  Pero em va encantar!
  Entre la fauna,Flora els varrancs i mes coses va ser magnífica apuesta sortida!!😎😎😎

 3. Mario León 5èC

  Si, l’excursió va ser moooooooolt divertida.

  Els trucs de màgia també eren molt xulos però les meves cosines ja m’ho van ensenyar 🙂

 4. Paula Alonso 5éc

  Em va agradar moltísim aquesta excursió amb la meva clase sobretot quan vam pujar aquella rampa empinada i quan vam veure el dragó 🦎i el abispó que vam trobar 🐝♥️😜

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>