Divendres, 5 de juny. Un divendres, un conte! Les emocions.

Bon dia Acordions!

Us van agradar els jocs de moviment proposats a psico?

El conte d’avui ens parla de les Emocions:  El monstre de colors“.

L’emoció, en la seva definició més general, és un intens estat mental que sorgeix en el sistema nerviós de manera espontània i provoca una resposta psicològica positiva o negativa. És un impuls involuntari originat com a resposta als estímuls de l’ambient que indueix sentiments tant a l’ésser humà com en animals i que desencadena conductes de reacció automàtica. L’emoció és matèria d’estudi de la psicologianeurociència i, més recentment, de la intel·ligència artificial.

Una emoció és un procés que s’activa quan l’organisme detecta algun perill, amenaça i desequilibri amb la finalitat de posar en marxa recursos que es troben al seu abast per controlar la situació (Fernández – Abascal i Palermo, 1999). Per tant, les emocions són mecanismes que ens ajuden a reaccionar amb rapidesa davant successos inesperats que funcionen de manera automàtica, són impulsos per actuar. Cada emoció prepara a l’organisme per a una classe diferent de resposta; per exemple, la por provoca un augment del batec cardíac que fa que arribi més sang als músculs afavorint la resposta de fugida.

Sentir emocions és el que fa a la nostra vida rica (Daniel Goleman)

Espero que gaudiu del conte… Molt atents!

De quin color et pintaries ara? Quina emoció sents? 

Si us ve de gust continuar jugant amb les emocions d’una manera plàstica… Us proposo que agafeu trossets de paper (preferiblement paper pinotxo, si en teniu) dels colors que representen les diferents emocions que ressalta el conte i, en uns gots amb aigua… tireu els trossets de paper d’un mateix color en un dels gots, els trossets de paper d’un altre color en un altre got i… veureu que li passa a l’aigua! La pista és que el paper pinotxo és molt màgic i quan el posem en aigua, la tenyeix!

Que passa si ho fem amb un altre tipus de paper de colors (cel·lofana, cartolina, seda, xarol, full de colors DIN-A4)?

Pintem de colors les emocions!

 

Avui a Dansa… Estigueu atents/es al blog del cicle d’infantil! La Carme Nájera us ha preparat una proposta molt bonica, també sobre les emocions!

Recordeu que, al llarg de la setmana, em podeu anar fent el retorn de les propostes que vulgueu al meu correu: lauraramos@pereanton.cat

Que tingueu un bon dia i un bon cap de setmana

Petons i abraçades per a totes i tots

Laura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>