Divendres 29 de maig. VA D’ESPIRALS!

 

Bon dia famílies,

Vau poder escoltar el conte ahir? Pobre Jaç… però finalment va trobar una família i va ser feliç. Espero que vosaltres estigueu bé, i ja sabeu si teniu algun sentiment, sempre el podeu representar amb una cara. Avui ja som divendres, la setmana acaba, us proposem dues activitats.

Ara us proposo una endevinalla:

Vaig amb la casa a sobre,

camino a poc a poc,

amago de pressa les banyes

si amb els dits m’hi fas un toc.

Qui sóc?

 

Molt bé segur que ho heu endevinat, és EL CARAGOL. Ara la podeu llegir als vostres fills i filles a veure si l’endevinen. La  closca del caragol és una espiral, és màgica, sembla que sigui infinita, els infants els agrada molt resseguir les espirals, endavant i enrere.

Avui la Carme s’ha inspirat en els caragols, la proposta de DANSA d’avui fa referència a l’espiral.

Mireu-la!

A continuació us animo a aprendre aquest poema. El podeu fer com un diàleg entre vosaltres i els vostres fills i filles. Vosaltres pregunteu i els infants responen fent de  caragol. El podeu representar com una mini obra de teatre, també podeu acompanyar el poema d’algun gest.

On vas caragol,
tan carregat?
Duc la casa
i el terrat!

 ¿Què fas caragol,
dins el jardí?
Menjo fulles
sota un pi!

 F.Bofill, A.Puig, F.Serra

 

Finalment, després d’experimentar amb el cos les espirals, inspirant-vos amb el quadre d’Henri Matisse El caragol de 1953, podeu fer una composició de la closca d’un caragol amb papers.

El caragol, Henri Matisse

Primer poden retallar els papers de colors en forma de quadrat i després els enganxen al full. Us deixo un parell d’idees per a què us inspireu:

Les il·lustracions dels dibuixos dels caragols són de Laura Watson i Melanie Mikecz.

Per qualsevol dubte, suggeriment o comentari em podeu enviar un correu electrònic a lidiaperez@pereanton.cat, també em podeu enviar fotos, vídeos, arxius d’àudio…

Espero que passeu un bon cap de setmana!

Una abraçada,

Lídia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>