Dimecres, 27 de maig. LA XOCOLATA!

Bon dia famílies!

La proposta d’avui és compartida a tot el cicle d’educació infantil. 

Què podem dir de la xocolata que no sapiguem ja…?

La xocolata o el xocolate és l’aliment basat en el cacau més conegut i difós al món pel seu sabor, textura i coloració particulars. S’elabora amb la fava o gra de cacau i altres ingredients, com ara, el sucre. El mot “xocolata” prové del nàhuatl o del maia, i ens arriba a través del castellà. Comercialment, la xocolata es presenta típicament en rajoles, que al seu torn se subdivideixen en petites quadrícules anomenades preses (o daus), però també pot venir en forma de pols, encenalls (ratllada) o desfeta. (Viquipèdia)

Però el més important és el que ens fa sentir quan la mengem! Deliciosa!

 

Dit amb altres paraules…

LA XOCOLATA

La blanca,

       dolça i daurada,

la de gust fort i amargant

       i l’altra d’ametlla i crocant.

La que està tota farcida,

       com un tresor amagat,

de trufat dolç i torrat.

Quin problema, valga’m Déu!,

si he de triar-ne una.

Val més menjar-me-les totes

       sense deixar-ne una engruna!

Lola Casas

I un poema senzill d’en Miquel Martí i Pol, sobre la xocolata desfeta, boníssima a cremadent…

Xocolata desfeta

Espessa i lluent,
tothom se la menja,
ai!, a cremadent.

En xicra o en tassa
prou que ho diu la gent,
mai no n’hi ha massa.

S’hi poden sucar
galetes, melindros,
o bé un tros de pa.

  És bona al matí
i quan s’hi berena
té un gustet molt fi.

  Espessa i lluent,
tothom se la menja,
ai!, a cremadent.

La proposta d’avui està feta de xocolata!

Necessitareu: xocolata blanca, amb llet o negra, xocolata en pols, xocolata desfeta o líquida, fruits secs (anacards, ametlla trossejada, pipes pelades…), llaminadures i, el que se us acudeixi!

Què poden fer els infants?

1. Jugar lliurement amb la xocolata. Comprovar quines són les possibilitats d’aquest aliment. La xocolata només serveix per a menjar-se-la? Què podem fer amb ella? Poden barrejar xocolata en pols amb llet, desfer una rajola de xocolata (d’estat sòlid a estat líquid), tocar, tastar, olorar, pintar, fer estampació…

                     

2. Idees de receptes amb la xocolata:

             

                                      Bombons                                                                   Músic amb xocolata

               

                   Pa amb xocolata, oli i sal                                                    Piruletes de xocolata

                 

                        Roques o encenalls de xocolata                                                   Xocolata desfeta

3. Recitar un dels poemes sobre la xocolata. Podeu aprendre un, els dos, o algun vers del poema que més us agradi. 

Gaudiu molt amb la xocolata! Recordeu que el retorn de la proposta és voluntari, el més important és que gaudiu d’allò que feu a cada moment i sempre estem contentes de rebre les vostres fotos, vídeos, missatges, encara que sigui per saber que us ho heu passat bé! 

Tingueu un bonic dia!

Petons i abraçades per a totes i tots

3 anys lidiaperez@pereanton.cat 

4 anys lauraramos@pereanton.cat

5 anys mariasalles@pereanton.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>