Descobrim les truites salvatges mediterrànies!

Bona tarda!!

Ens sentim afortunats i afortunades, ja que molt a prop de l’escola, tenim un centre l’alevinatge de truita salvatge meditarrània. Dijous al matí, tota l’escola, anem a conèixer curiositats sobre aquesta espècie que forma part del nostre entorn, amb els objectius de…

  • Conèixer les característiques de la truita autòctona de la zona i el propi entorn més proper.
  • Conscienciar de la importància de la cura del medi ambient per tal que les espècies puguin seguir convivint amb nosaltres.
  • Descobrir com és el naixement d’una truita i també el seu creixement els primers anys de vida.

Primerament, veiem com estudien les truites: conviuen en petits estancaments d’aigua, amb càmares vigilades, per observar-ne el seu comportament. Podem veure com poden ser de grans, què ràpid es mouen i com s’asusten amb els humans. L’Ismael les treu de l’aigua i ens deixa tocar-les suaument, per saber com són. 

Fem un joc de pescar per posar a prova la nostra punteria i per conèixer una de les maneres de pesca sense mort: la pesca amb mosca. Posteriorment, entrem a una caseta on l’Ismael té el seu petit laboratori. Ens ensenya vídeos i imatges dels ous que pot treure una truita. Sabeu que treuen uns 1.000 ous per cada kg que fa la truita, aproximadament? Observem com van sortint de l’ou i creixent poc a poc, sabent que no pas tots arribaran a l’edat adulta per causa dels depredadors. 

La Comunitat de Petits prepara una llarga llista amb preguntes molt curioses a esbrinar durant la jornada, que l’Ismael en respon encantat. Ens ho hem passat d’allò més bé! Clicant a la fotografia podreu veure tot allò que hem après.

 

 

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>