DESCOBRIM ELS COLORS

Avui, la classe d’art de cicle mitjà ha estat ben sorprenent, una bona barreja d’experimentació, màgia i color. 

Els Minions i les Mafaldes, junts, a la classe de les Mafaldes, hem estat espectadors d’un experiment que ens ha encantat, els mestres s’han convertit en bruixots i han començat a fer barreges, seran pocions??? 

No!, han creat la roda cromàtica!

En primer lloc, ens han explicat que hi ha uns colors que es diuen primaris, aquests són el MAGENTA, el CIAN i el GROC. Aquests colors es diuen primaris perquè no els podem aconseguir amb la barreja de cap altre color. Amb aquests tres colors, ja podem crear els altres colors a partir de la seva barreja. Parlarem de colors secundaris si barregem dos colors primaris i de colors terciaris, si barregem un color primari amb un de secundari.

Observeu el resultat de l’experiment:

Ara ens tocava a nosaltres, ens van donar un plat de plàstic que representava la nostra paleta de pintor, ens van posar els tres colors primaris, i amb l’explicació dels percentatges de cada color que havíem de barrejar cada vegada, i havent vist l’experiment, ja podíem pintar la roda cromàtica, que acabarà convertint-se en un ull. Vam gaudir i vam quedar sorpresos de com podem fer els colors, tenint-ne només tres.

Us atreviu a provar-ho vosaltres?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>