Fi de curs i comiat de l’alumnat de sisè 2024

S’ha acabat el curs!

Avui hem acomiadat a l’alumnat de 6è. Per ells avui era un dia molt especial perquè diuen adéu a una etapa de la seva vida, una etapa que han viscut a l’escola.

Durant aquests anys a l’escola han crescut, han après moltes coses, han viscut moments que mai oblidaran… Ara els espera un futur brillant, ple de noves oportunitats i aventures.

Tots els mestres de l’escola els hi desitgem el millor en aquesta nova etapa, molts encerts i tota la sort del món en el seu futur.

Avui també hem acomiadat a dues mestres que portaven molt de temps a l’escola: la Victòria i la Teresa. Per últim, però no menys important, també hem acomiadat el nostre conserge, en Jordi, que ha estat amb nosaltres aquests últims mesos. Els hi desitgem molta sort en aquesta nova etapa!

A la resta d’alumnat, un bon estiu i que l’estiu els serveixi per disfrutar i passar-ho molt bé!!

MOLT BON ESTIU!

Si cliqueu a la imatge podreu veure unes quantes imatges del dia d’avui!

Acomiadem als nostres padrins…

Aquesta setmana, l’última d’aquest curs… Un curs ple d’emocions, vivències i molts moments que de segur quedaran en un raconet del nostre cor. I sí, els nostres padrins n’ocuparan també un trosset! Amb ells i elles hem compartit moments únics, jocs i rialles i ens han ajudat a fer-nos una mica més grans. Hem passat un matí molt divertit al bosquet i per a esmorzar hem menjat pa amb xocolata per acomiadar-nos d’ells/es com cal! moltes gràcies padrins i molta sort en aquest nou camí!

Voleu veure algunes imatges? Cliqueu la foto.

Premis estatals de voluntariat social

JORNADA DE JOCS DE CUCANYA

Bon dia famílies!

Avui els nens i nenes de l’escola Flama estem de festa! Durant el matí, hem pogut gaudir tota l’escola junta de diferents jocs al pati i al gimnàs. Grans i petits hem compartit vivències, riures, experiències… i també ens hem ajudat els uns als altres. Entre tots i totes n’hem fet un dia especial, lúdic i ben divertit. Ha estat una jornada per començar a acomiadar el curs tots plegats. Alguns d’aquests jocs han estat: les bitlles, cursa de sacs, el mocador, el joc de les cadires, encistellar la pilota, fem de cambrers, la bomba, mar terra i aire, equilibris amb una cullera i pilota, tres en ratlla gegant, laberint de cintes, slackline,…

Aquí us deixem algunes imatges del dia

Jocs cooperatius pel temps de migdia - Blog 7 i TRIA

Goodbye Mia!

Last Friday we said goodbye to our language assistant Mia. We had a nice year together!

On Friday we gave her our best wishes and we sang  and danced a goodbye and good luck song for her.

Here you can see some pictures!


Divendres passat vam dir adéu a la nostra auxiliar de conversa Mia. Hem passat un molt bon any junts!

El divendres li vam donar els nostres millors desitjos i li vam cantar i ballar una cançó d’adéu i de bona sort.

Aquí podeu veure algunes imatges!

Excursió als Aiguamolls de Santpedor

Avui l’alumnat de segon cicle hem pogut gaudir d’una sortida matinal per conèixer l’entorn proper. Així doncs, hem anat a l’Aiguamoll de la Bòbila que es localitza als afores de Santpedor. Ha sigut una ruta fàcil i agradable que presenta molts atractius i que té com a eix vertebrador l’aigua. Seguint un curt tram del camí de la Sèquia,  hem descobert un espai natural amb una gran biodiversitat i, alhora,  hem pogut gaudir d’una passejada relaxant.

Actualment, l’Aiguamoll constitueix un espai d’interès natural, on es pot trobar una notable diversitat d’organismes. Tot i que el nivell de l’aigua varia força en funció de les pluges, gairebé mai no s’asseca del tot. Això permet el desenvolupament d’una vegetació i d’una fauna pròpies d’ambients humits.
Les aus constitueixen un dels principals atractius del conjunt.

Ens ho hem passat d’allò més bé tot caminant, gaudint del paisatge i de la companyia dels nostres companys i de les nostres companyes. Si voleu veure els diferents moments viscuts cliqueu a la imatge de sota. 

GUST PER LA SALUT

Hem realitzat el taller de GUST PER LA SALUT i ens han explicat el procés d’alguns aliments per passar de l’hort i la granja fins a la cuina de casa. Ens han insistit en la importància de fer una alimentació saludable.

Hem gaudit d’unes activitats divertides i variades:

-Trencaclosques.

-Joc de mímica.

-Recerca de fruites, verdures i làctics.

-Tast de pastanaga, poma i llet.

Aquesta experiència ens ha servit per complementar els aprenentatges sobre el tema de LES PLANTES.

 

Creant Stop-motion a I5

Hola famílies,
Els nens i nenes de les classes “De què fa gust la lluna?” i “Mou-te hipopòtam” de I5 han creat dos stop-motion.
Per dur-los a terme, ens hem distribuït per equips per construir els personatges amb plastilina.
Després de crear els personatges, hem fet les fotografies necessàries… Llegeix més»

Voleibol

Aquesta setmana, els nens i nenes de P4, hem pogut realitzar una sessió de voleibol amb un entrenador del “volei Manresa”.

Hem fet un bon escalfament, hem practicat diversos tocs com el cop baix, el toc de dits o el remat, i hem pogut fer un mini-partit per poder entendre el sistema de puntuació i les rotacions.

Esports d’equip

Aprofitant les últimes setmanes de curs, els nens i nenes de P5 hem tingut l’oportunitat de practicar dos esports d’equip poc habituals. Es tracta del voleibol i l’hoquei.

En el cas del volei, ha vingut un entrenador del “volei Manresa” i ens ha ensenyat els principals tocs i moviments d’aquest esport.

Pel que fa a l’hoquei, hem tingut el privilegi de comptar amb la jugadora professional, guanyadora de 2 campionats d’Europa i 6 lligues entre altres títols, Sílvia Jurado. Amb ella, hem pogut observar el material que utilitzen els i les jugadors/es, hem pogut fer alguns exercicis per aprendre a utilitzar aquest material i, finalment, hem jugat un partit.

 

Makers a l’aula de música

Hem gaudit molt el Projecte Cantània, sobretot amb el producte final, cantar al teatre Kursaal. Però tot té un final.

Després de la Cantània… MAKERS, A L’AULA!

Així, doncs, dijous, 6 de juny, vam tenir l’oportunitat d’explorar el món dels instruments electrònics gràcies al MAKER Marc Sibila d’INSTRÒNIKS. Durant la sessió, vam conèixer des del pioner instrument Theremin fins als moderns i innovadors “Instròniks”, una col·lecció d’instruments personalitzats i reciclats, cadascun amb funcions úniques.

Al taller, hem pogut conèixer aquests instruments, interpretant ritmes, acords i melodies, i fins i tot hem experimentat amb el  propi cos com a notes d’un instrument.

L’objectiu principal del taller ha estat utilitzar la música per apropar-nos a la tecnologia i, alhora, fer servir la tecnologia per entendre la música d’una manera innovadora i diferent.

L’experiència ha estat tan enriquidora que molts/es de nosaltres estem considerant convertir-nos en Makers i construir els nostres propis instruments electrònics.

I tu, t’atreveixes?

Trobaràs el tutorial a la pàgina web d’Instròniks: http://www.instroniks.com/

instroniks (@instroniks) / X