Recursos per Educació Infantil

Sabem que aquests dies de confinament poden ser inusuals, però el costat positiu de tot això és que hem de fer pinya familiar, passar les hores amb els petits i petites i estimar-nos entre nosaltres. 

Segurament, a part de la nostra preocupació, ells i elles també noten la nostra ansietat i estan igual d’espantats que nosaltres. Pot ser que, a causa d’aquesta situació d’estar tancats a casa i no poder sortir, els generi actituds d’enuig o ràbia per no fer les coses quotidianes del dia a dia. 

Com que ja portem més d’una setmana, sabem que deveu haver fet de tot per distreure els infants, però no desespereu. Seguint les recomanacions que ens han donat, heu d’intentar seguir una rutina diària, buscar activitats per fer, però sense saturar-vos. Quan tornem a l’escola ja ens posarem al dia, ara el més important és l’estat d’ànim, la salut mental dels nens i nenes i no pas les seves capacitats acadèmiques. 

Aquests dies fem molt ús de les xarxes socials i, en una setmana, hem tingut un allau de vídeos per fer exercicis físics, reptes, cursets, etc… Igualment, que mirar les bromes i les informacions que corren per internet que, potser, ens acaben saturant si ho volem seguir tot. 

El nostre consell personal és que us ho agafeu amb calma, feu tot allò que en aquell moment us vingui de gust amb els vostres petits i, dins de casa, els busqueu tasques no impossibles, ja que potser no teniu prou material per fer-les. 

Però no patiu, a part d’explicar què està passant, podeu col·laborar tota la família per fer les tasques de casa, fer partíceps els vostres fills i filles d’activitats, com cuinar, plegar roba, netejar les seves joguines, o inclús, temps per avorrir-se i no fes res, si fa falta. Ara necessiten sentir-se estimats amb l’escalfor d’una carícia o arraulits entre els vostres braços.

A més, aprofitar per fer activitats plegats com llegir un conte, montar un puzzle, disfressar amb les robes que tingueu, jugar a jocs de taula, pelar fruites, dibuixar, experimentar amb material orgànic, com posar una safata amb cafè de dins les càpsules, farina amb aigua, tenyir arròs o pasta per fer un collage o un collaret, pintar amb aigua i barrejar espècies com cúrcuma, curry o cacao, en cas que no tingueu pintures… Materials que si podeu comprar als supermercats.

Tot i així, sabem que les pantalles com la televisió o les tablets, seran uns grans aliats d’aquests dies. Així, busqueu activitats adequades pels vostres infants com son buscar grups de música infantil pel Youtube, activitats que teniu dins el portal EDU365 del Departament de Catalunya d’Educació o aquests links que us deixem a continuació: 

https://www.contes.cat/ → Recursos de contes tan escrits com en video.

http://mynicebooks.com/category/contes-infantils-gratuits/ → Contes creats per Núria Vives.

http://www.ceip-diputacio.com/la%20motxilla.htmEspai educatiu amb activitats molt diverses per treballar les diferents àrees en els diferents nivells educatius.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/rdzereral/Recursos digitals per ensenyar, aprendre i treballar.

http://www.lamosqueta.cat/activitats.html → Activitats destinades a nens i nenes amb discapacitats motrius, sensorial, cognitives i emocionals.

https://www.ccma.cat/tv3/super3/una-ma-de-contes/ → Vídeos amb varietat de contes elaborats amb diferents tècniques artístiques.

http://www.xtec.cat/~dvert/  → Aprenentatge del llenguatge matemàtic des d’un punt de vista molt ampli.

http://www.cristic.com/Jocs educatius online per infantil i primària.

https://www.prisma.cat/formacio/activitats-practiques-marina-borda?utm_source=website&utm_medium=banner_pagina_principal&utm_campaign=activitats_formativesActivitats pràctiques amb la Marina Borda.

https://innovamat.com → Pàgina d’aprenentatge competencial de les matemàtiques. Dins la “pestanya” recursos per a famílies trobem activitats com reptes matemàtics i activitats de ciència.

 

I pels que tingueu Instagram, us deixem els següents dos hashtags: #cuentosdesdecasa i #claustrodeigsequedaencasa.

 

Com també, els següents comptes interessants:

@coses_descola  

@mestraambclasse  

@creaduca 

@calaix_de_mestres 

@mderecursos 

@paula_mates 

@laragimenezbarragan

@maronadecolors_mamidecolores 

@pirupirupiruleta 

@rut_recursos 

@atrapantidees 

@re_molinos 

 

Per últim, un joc tipus “Dobble” sobre el Covid-19 per imprimir i una pàgina per fer una mica de màgia. 

 

Esperem que us serveixi per passar de manera més amena aquest confinament! 

Ens veiem a la tornada. Ànims, paciència i força!

 

Les mestres d’Educació Infantil