ALERTA SANITÀRIA

Benvolgut/da :

donada l’alarma causada per les notícies sobre el virus que afecta als nens i nenes  el Departament d’Ensenyament ha fet un comunicat que us passem, cal dir però que no hi ha motius de preocupació i que senzillament com sempre, si un nen té febre NO ha de venir a l’escola i ha d’anar al metge.

Descripció

Els enterovirus són un gènere de virus ARN que circulen àmpliament entre la població i afecten milions de persones en tot el món cada any. Aquest gènere de virus inclou més de 100 serotips diferents que són responsables de quadres diversos, comuns en la població infantil. Majoritàriament produeixen quadres lleus i autolimitats i sovint les infeccions són asimptomàtiques.

Les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria i predominen durant l’estiu i la tardor. Les persones amb infeccions asimptomàtiques també poden excretar el virus.

Mesures de prevenció i control d’enterovirus

És molt important el manteniment de mesures higièniques estrictes, amb atenció especial al rentat de mans i la higiene dels infants i d’altres persones infectades i de les convivents.
Rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers.

Evitar contacte estret amb persones infectades.

Evitar la transmissió respiratòria del virus cobrint-se en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o la part interna del colze, i no amb les mans.

Netejar i desinfectar freqüentment les superfícies que puguin haver estat contaminades.

Romandre a casa durant la malaltia i evitar que els nens malalts assisteixin a l’escola.

Símptomes

Aquests virus causen amb freqüència una malaltia febril inespecífica lleu i autolimitada que sovint acaba produint infeccions asimptomàtiques.
Els símptomes dels quadres que ocasionen més freqüentment poden incloure:
• febre
• secreció nasal, esternuts, tos
• erupcions a la pell
• butllofes a la boca
• malestar general i dolors musculars
També poden causar altres quadres que són: faringitis, símptomes gastrointestinals i meningitis asèptica. En ocasions, s’ha observat l’aparició de quadres neurològics més greus.

http://canalsalut.gencat.cat/ca/home_ciutadania/salut_az/e/enterovirus/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>