5è. Aprenem al Delta del Llobregat

Visitar el Delta del Llobregat ens ha ajudat a entendre i conèixer quines són les principals característiques d’un ecosistema que a més a més tenim molt a prop.

No podem oblidar que un delta és un espai de terra, generalment de forma triangular, que els al·luvions d’un riu formen a la desembocadura. És curiós recordar que a l’època de l’Imperi Romà el mar arribava a Sant Boi del Llobregat i que les terres arrossegades pel riu, més l’acció humana al llarg dels segles han modificat l’entorn.

Durant la sortida hem observat els paisatges del Delta del Llobregat i els seus elements característics. A la mateixa vegada hem pogut estudiar alguns animals i algunes plantes pròpies  d’aquests ambients. Tampoc podem oblidar que un delta és com una zona de descans que moltes aus migratòries utilitzen en els seus llargs trajectes.

Amb els prismàtics hem pogut observar diferents tipus d’aus que conviuen en aquest hàbitat. Ha estat realment interessant estudiar totes aquestes formes de vida d’una manera totalment respectuosa amb l’entorn. Lògicament també ens hem adonat de l’inevitable impacte que els humans exercim sobre aquesta zona.  Esperem que el puguem moderar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>