Fomentem la lectura, també a casa! ;-)

Actualment moltes escoles ens trobem que els alumnes presenten problemes de comprensió lectora, amb una incidència major que anys enrere. Ens trobem que les noves tecnologies han canviat moltes pràctiques socials i actualment els infants no llegeixen a casa, o llegeixen molt poc. Sovint els costa trobar moments per llegir, ja que el seu dia a dia està molt ple entre les hores d’escola, extraescolars,… Però si descuidem aquest hàbit, cada cop ens trobem amb més dificultats, ja que costa motivar els alumnes per la lectura, i això pot portar a que en un futur presentin problemes en la comprensió lectora, és a dir, que no entenguin bé el que llegeixen, o no inverteixin esforços a rellegir i intentar comprendre un text, un aspecte que els serà important per molts aspectes de la seva vida. 

Tenim comprovat que els nens i nenes que a casa llegeixen són alumnes que acaben tenint millors habilitats en la lectoescriptura: fan moltes menys faltes, comprenen millor el que llegeixen, es concentren més en les tasques d’escriptura, etc.

Per als nens i nenes de 3 a 6 anys la lectura l’iniciem normalment en forma de contes narrats per l’adult, i a partir dels 6 – 7 anys es va passant progressivament el protagonisme al propi nen/nena, buscant petites estones diàries dedicades a llegir, sempre amb llibres de temàtica i format adequats a l’edat. Això els crearà un bon hàbit, i els portarà avantatges en molts aspectes.

Llegir ens fa més grans!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>